donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Geen woonvisie voor iedere kern zoals de VVD dat graag ziet

College wil niet mauwen maar bouwen

17 februari 2022 (door Redactie)

ALTENA - Het college van de gemeente Altena wil geen woonvisie voor iedere kern. Dit laat de gemeente weten naar aanleiding van vragen die gesteld waren door de VVD. Dit naar aanleiding van de eerdere woonenquête in Oudendijk.

Het college laat de raad weten: 'Wij zijn niet voornemens woonvisies te gaan opstellen voor iedere
kern. Een woonvisie is meer dan alleen het bouwen van woningen. De vraagstukken op het gebied van wonen moeten voor het grootste deel integraal en gemeentebreed worden bezien en niet per afzonderlijke kern.'

Recent stelde de gemeenteraad een Woonvisie vast, hierbij zijn ook de dorpsraden betrokken geweest. Deze willen graag meepraten over de bestaande woningbouwplannen of het gebrek hieraan.

Prioriteit
Het college wil aan de slag, handen uit de mouwen: 'Nu er een recente Woonvisie ligt en de druk op de woningmarkt alleen maar toeneemt, willen wij veel liever tijd en energie steken in het realiseren van woningen in iedere kern, dan in het opstellen van 21 woonvisies. Dit gaan we doen door het opstellen van een woningbouwprogramma.' De prioriteit voor het college ligt bij de uitvoering, niet bij het maken van visies. Niet mauwen, maar bouwen dus.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Oudendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.