zaterdag 13 augustus 2022

Alles over Altena

‘Zondagopenstelling gemeentehuis onvoldoende scherp op het netvlies.’

Gemeentelijke gebouwen blijven dicht op zondagen

20 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALMKERK - Het gemeentehuis als evenementenlocatie op zondag. SGP Altena en PvdT tekenden daar eerder bezwaar tegen aan en stelden daar vragen over. Dat antwoord is nu gegeven. 

Het college had 'onvoldoende scherp op het netvlies dat het bij de aanvraag van KunstinAltena ook zou gaan om een zondagopenstelling van het gemeentehuis.' De locatie aanpassen, toen dat werd vastgesteld, was geen optie meer.

Andere locatie
Het college schrijft aan genoemde partijen dat in overleg met de organisatie nog wel geprobeerd is het evenement voor de zondag te verplaatsen naar een andere locatie, waarbij de gemeente support zou bieden. 'Vanwege de korte termijn was dat helaas niet meer mogelijk. Wij achtten het niet van betrouwbaar bestuur getuigen om op een dergelijke korte termijn onze toezegging aan stichting Kunstroute niet na te komen.'

Dicht op zondag
Voor de rest van de lopende bestuursperiode heeft het college bevestigd de lijn met betrekking tot het niet beschikbaar stellen van gemeentelijke gebouwen op zondag te zullen blijven volgen.

Werken op zondag
SGP Altena wilde nog weten of er gemeentelijke medewerkers in touw zouden zijn op de bewuste zondag. Dat bleek één ambtenaar te zijn ingezet die had aangegeven geen bezwaren te hebben tegen werken op zondag. De leden van de Adviescommissie cultuur wilden ook als suppoost fungeren.

 

Foto Mediaplein Altena.Net

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.