dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Anneloes van Hunnik en Wendy van Ooijen zijn de nieuwe wethouders.

Nieuw college Altena telt twee vrouwelijke gezichten

24 mei 2022 (door Redactie)

ALTENA - Dinsdagmiddag (24-5) overhandigde formateur Nico van Mourik het bestuursakkoord ‘Samen leven, wonen en werken in vitaal Altena’ aan burgemeester Egbert Lichtenberg. Het CDA, AltenaLokaal, de SGP en Progressief Altena zetten hun samenwerking van de afgelopen drie jaar voort, hetgeen in de lijn der verwachting ligt. Ook werd het beoogd college voorgesteld.  

Het beoogd college bestaat naast burgemeester Egbert Lichtenberg uit wethouder Roland van Vugt, wethouder Shah Sheikkariem (loco-burgemeester) en wethouder Hans Tanis.
Wendy van Ooijen (CDA) en Anneloes van Hunnik (Progressief Altena) zijn de nieuwe wethouders binnen het college. De laatse komt van buiten de gemeente Altena en heeft haar roots bij GroenLinks. Ze komt uit Zwijndrecht en is politiek actief als plaatsvervangend fractievoorzitter, raadslid en lid Provinciale Staten.

Ook over de portefeuilleverdeling zijn de afspraken gemaakt.

In de raadsvergadering van 31 mei wordt het bestuursakkoord besproken met de voltallige gemeenteraad. Dan worden ook de beoogd wethouders officieel benoemd.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.