dinsdag 23 juli 2024

Alles over Altena

Het gemeentehuis wordt aan de voorzijde uitgebreid.

College akkoord met uitbreidingsplannen gemeentehuis Almkerk

9 juli 2024 (door Redactie)

ALMKERK - Het college heeft het voorlopig ontwerp en het budget voor uitbreiding van het gemeentehuis goedgekeurd. Het voorlopig ontwerp en de kostenraming worden in september voorgelegd aan de gemeenteraad. De architect gaat na vaststelling aan de slag met een definitief ontwerp. Als alles loopt zoals gepland start de bouw in 2026 en is de oplevering in 2027.

De gemeente streeft naar werken op één locatie met voor al het kantoorpersoneel dezelfde mogelijkheden. Doordat de organisatie gegroeid is en omdat het huurcontract van de locatie in Wijk en Aalburg afloopt, is er behoefte aan uitbreiding van het huidige gemeentehuis.

Wethouder Shah Sheikkariem over het plan: “De kantoormedewerkers hebben hiermee een centrale plek om effectief te kunnen werken en om elkaar te ontmoeten, waarbij de zichtbaarheid in de kernen niet minder mag worden. Efficiency en dienstverlening zijn hierbij de sleutelwoorden.”

Extra werkplekken
De gemeenteraad heeft in de zomer van 2023 gekozen voor een ontwerp waarbij de voorkant van het gemeentehuis wordt uitgebreid. De extra vierkante meters die hiermee ontstaan, geven ruimte aan 160 nieuwe werkplekken en extra vergaderfaciliteiten.

Daarnaast heeft de gemeenteraad verzocht de mogelijkheden voor een nieuwe raadszaal te verkennen. Deze is opgenomen in het voorlopige ontwerp en wordt onderdeel van een multifunctioneel vergadercentrum waar alle medewerkers van de gemeente gebruik van kunnen maken.

Foto ©️Mediaplein Altena.Net.

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.