zondag 10 december 2023

Alles over Altena

Clubrecords voor De Kooter en Verschoor

20 november 2023 (door Redactie)

WERKENDAM - Tijdens een gecombineerde limiet- en masterswedstrijd in Papendrecht boekten de Biesboschzwemmers goede resultaten. De groep bestond uit twee masters en vijf junioren- en jeugdzwemmers. Alle zwemmers zwommen sneller dan hun inschrijftijden en meestal meerdere keren. Lars de Kooter en Anne-Marie Verschoor-Vos pakten clubrecords.

Anne-Marie kwam op de 50 rug- en vrije slag en 100m wisselslag aan de start. Als eerste scherpte ze op de vrije slag sprint haar eigen clubrecord bij de masters met 0,02 seconden aan. De oude tijd zwom ze twee weken geleden. Het tweede clubrecord zwom Anne-Marie op de 100 wisselslag. Haar doel was om sneller te zijn dan vorig jaar en dat lukte ruimschoots. Ze haalde bijna twee seconden van haar oude toptijd en was zelfs een halve seconde sneller dan het clubrecord in haar categorie.

Lars startte voor het eerst dit seizoen op de 100m schoolslag. De opening was iets langzamer dan bij zijn oude toptijd, maar toch was Lars deze middag sneller dan ooit. Hij verbeterde het clubrecord bij de jongens onder 15 en 17 jaar. Op de 100m vrije slag later deze middag was Lars een seconde sneller dan ooit.

Naast Anne-Marie kwam ook Henri Verschoor bij de masters aan de start. Henri verbaasde zichzelf met een persoonlijk record van bijna 10 seconden op de 200m rugslag. Later op de 50m schoolslag zwom Henri ruim een anderhalve seconde onder zijn inschrijftijd.

De jongsten
De twee jongste deelnemers namens de Biesboschzwemmers waren Shanya Muilenburg en Amy de Kooter. Shanya wist op de 100m vrije slag ruim drie seconden van haar tijd te halen, maar later op de 100m wisselslag waren het bijna negen seconden die ze sneller was. Amy verbeterde haar persoonlijk record met bijna zeven tienden van een seconde op de 50m vrije slag en dit overtrof ze op de 50m schoolslag met een verbetering van bijna anderhalve seconde.

Thomas en Michael Verschoor waren de laatsten aan de start. Thomas zwom de 400m wisselslag en hij wist ruim twintig seconden sneller te zwemmen dan eerder dit jaar. Op de 100m vlinderslag was hij bijna anderhalve seconde sneller dan zijn persoonlijk record. Aan het einde van de middag zwom hij de 50m schoolslag en hierop was de verbetering ruim zeven tienden van een seconde. Michael scherpte op de 50m rugslag zijn persoonlijk record met ruim een seconde aan.

Lees meer over:

Werkendam Biesboschzwemmer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.