zondag 10 december 2023

Alles over Altena

Samenwerking staat bij de nieuwe wethouder voorop.

Claudia Schipper uit Hank benoemd tot wethouder

27 september 2023 (door Redactie)

ALTENA / HANK:Tijdens de raadsvergadering van 26 september is Claudia Schipper-Heijmans (CDA) benoemd als wethouder van de gemeente Altena. Zij volgt wethouder Roland van Vugt op die vanwege privéomstandigheden zijn functie heeft neergelegd. Het gaat hier om een fulltime functie.

Wethouder Schipper: "Met veel enthousiasme neem ik de verantwoordelijkheid op me om samen met de inwoners van Altena te werken aan een duurzame toekomst. Voor mij staat samenwerking voorop. Door naar elkaar te luisteren, naar elkaar om te zien, solidair te zijn en vertrouwen in elkaar te hebben, kunnen we effectieve resultaten boeken."

Schipper is sinds maart 2022 raadslid van de gemeente Altena. In die functie was zij woordvoerder Openbare orde, Veiligheid, handhaving en toezicht, Integriteit, Juridische zaken, Communicatie, Dienstverlening, Vergunningen, Evenementen, Duurzaamheid en energietransitie, Afval en grondstoffen, Biesbosch en Hank.

Prettige samenwerking
Burgemeester Egbert Lichtenberg over haar benoeming: “Als voorzitter van het college van B&W ben ik blij dat het CDA op zo’n korte termijn een vervanger heeft kunnen aandragen. Ik heb Claudia Schipper de afgelopen periode leren kennen als een gedreven raadslid die zich inhoudelijk verdiept in de onderwerpen die spelen in Altena en constructief meedenkt om het leven, wonen en werken in Altena voor onze inwoners nog mooier te maken. Met haar benoeming is het college snel weer op sterkte en zien wij uit naar een ongetwijfeld zeer prettige samenwerking.”

Schipper neemt de volledige portefeuille van Van Vugt over. Duurzaamheid, Afval/grondstoffen, Recreatie en toerisme, inclusief VVV, Evenementen, Beheer openbare ruimte, inclusief buitendienst, Landbouw en Circulair voedselsysteem. Zij is kernwethouder van: Babyloniënbroek, Meeuwen, Eethen en Werkendam.

Claudia Schipper was tot op heden senior gerechtsjurist rechtbank Zeeland-West Brabant.

Foto gemeente Altena.

Zie ook:

Lees meer over:

hank
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.