vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

ChristenUnie maakt zich zorgen over verkeersveiligheid Drongelen

9 mei 2022 (door Altena.Net - redactie)

DRONGELEN - ChristenUnie Altena klom in de pen en stelde het college schriftelijke vragen over de verkeersveiligheid Drongelen. Die laat te wensen over door te hoge snelheden.

ChristenUnie Altena ontving signalen van bewoners in Drongelen dat op de weg naar de pont over de Bergse Maas regelmatig veel te hard gereden wordt.

Hinder
Om de pont over de Bergse Maas naar Waalwijk te bereiken, moet automobilisten de weg door het dorp Drongelen nemen. Regelmatig wordt er op deze route veel te hard gereden door automobilisten. ChristenUnie Altena maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid op deze route door Drongelen en de hinder die ervaren wordt door Drongelenaren.

Verbeteren
De ChristenUnie-fractie wil dan ook weten of het college op de hoogte is van deze situatie en in het bezit is van cijfers over de gereden snelheden op deze route. Bovendien wil men weten of en op welk termijn er plannen zijn om de verkeerssituatie te verbeteren. Dit kunnen volgens de partij maatregelen zijn zoals het verhogen van drempels en het aanbrengen van wegobstakels.

Daarnaast is de fractie benieuwd of handhaving op basis van positieve beloningen mogelijk is.

Foto Mediaplein Altena.Net

Lees meer over:

Drongelen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.