maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

De rechter doet 1 december uitspraak.

Celstraf geëist voor opa uit Andel die kleindochter betastte

21 november 2022 (door Redactie)

ANDEL/BREDA – Een grootvader (66) uit Andel gaf zich op 25 augustus 2022 zelf aan bij de politie. Er was de nacht ervoor iets ‘verschrikkelijks’ gebeurd: hij had zijn kleindochter (11) betast. De Officier van Justitie eist een celstraf.

Op de bewuste zomerdag logeerde het meisje bij haar grootouders. Dat gebeurde vaker. De elf-jarige kon de slaap niet vatten en ging naar beneden. Ze keek nog even televisie met opa.

Tegen de politie vertelde de man dat de betasting daar was gebeurd. Voor de rechter klonk zijn verhaal anders. Hij zou boven geweest zijn.

Kietelen
Hoe dan ook, de man was met zijn hand in de broek van zijn kleindochter terechtgekomen, enkel en alleen omdat ze wat met elkaar aan het stoeien waren, de man noemde het 'kietelen'. 

Na het incident ging het meisje terug naar oma die in bed lag. Huilend vertelde ze haar wat er gebeurd was. Opa gaf het gebeurde toe, hij had iets teveel gedronken. Wat er was voorgevallen, vond hij ‘verschrikkelijk’.

Scheiding
Het familiedrama breidde zich verder uit. Na het incident gingen opa en oma uit elkaar. Het meisje gaat gebukt onder de situatie. Zij en haar moeder hebben alle contact met opa verbroken. 

Eis
De officier van justitie eiste in de Rechtbank van Breda twaalf maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. De advocaat van de grootvader ging voor volledige vrijspraak, omdat er geen opzet in het spel was geweest.

De rechter doet op 1 december aanstaande uitspraak in deze zaak.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.