maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Politieke vragen over ontsluiting Werkendam

1 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - Wie op gezette tijden Werkendam in of uit wil, staat met regelmaat vast in het verkeersinfarct dat Dijkgraaf Den Dekkerweg heet. CDA Altena klimt weer in de pen en stelt vraagtekens. De partij werd daarin overigens bijgevallen door de andere fracties.

In het verleden werd in de raad van de voormalige gemeente Werkendam gesproken over een verbreding van de Dijkgraaf den Dekkerweg. De  gevaarlijke kruising Zandsteeg-Dijkgraaf Den Dekkerweg zou in de aanpak worden meeggenomen. CDA-raadslid Otto van Breugel: 'We hebben hier regelmatig naar gevraagd. Dit kruispunt heeft een remmende functie op de doorstroming van het verkeer en wordt door inwoners gezien als een zeer gevaarlijke kruising.'

Veilige fietsroute
Van Breugel wil van het college weten hoe de gemeente denkt om te gaan met dit knelpunt. Wanneer de keuze valt op de noordelijke variant is een veilige fietsroute voor de schoolgaande jeugd noodzakelijk. 'Alstublieft geen tweede Middenweg met fietssugestiestroken!'

Fijnstof
Wat betreft geluidsoverlast breekt CDA Altena een lans voor het aanbrengen van een scherm of een groene wal. Een mooi voorbeeld is het plaatsen van bermbossen die fijnstof opnemen. Een uitgebreide werkgroep moet daarbij als klankbord fungeren om alle ideeën af te wegen.
 
Tot slot vraagt Van Breugel zich af of ook de verkeersproblematiek op de Tol onderdeel wordt van de aanpak.

Alle fracties
Uiteindelijk stelden alle fracties deze zaak dinsdagavond (30-11) aan de orde tijdens de Altenaronde. Dit mede naar aanleiding van het benoemen van deze situatie door een inspreker.

Foto Otto van Breugel.

Zie ook:

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.