vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

Camera op transferium Prinsentuin Andel tegen mogelijke overlast

26 januari 2022 (door Altena.Net - redactie)

ANDEL - Als de gemeenteraad akkoord gaat, komt er langs de Hoge Maasdijk in Andel een transferium. Volgens het college een goede oplossing voor de verkeersonveilige situatie bij Curio Prinsentuin. Maar voor overlast wordt gevreesd...

Al jaren is de situatie bij de school voor velen een doorn in het oog. Betrokken partijen zoals de school, de dorpsraad van Andel en direct omwonenden zijn blij dat er nu een oplossing op tafel ligt.

Voorrang
Tijdens de behandeling van dit onderwerp in de gemeenteraad dinsdagavond (25-1) lag er wel een aantal knelpunten op tafel, zoals de bussen die op de Hoge Maasdijk op een 60 kilometerweg uitkomen. Al het verkeer op de Hoge Maasdijk krijgt daarom voorrang op de bussen afkomstig van het transferium.

Cameratoezicht
Daarnaast was ook mogelijke overlast van hangjongeren bij het transferium een issue. De plek ligt immers buiten het gezichtsveld van bewoners. CDA Altena denkt dat een camera ter plaatse een oplossing kan bieden.

Als de gemeenteraad instemt met het cameravoorstel zal eerst nog onderzocht moeten worden welke mogelijkheden er zijn voor een camera tegen mogelijke overlast van wie dan ook.

 

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.