dinsdag 23 juli 2024

Alles over Altena

Butterfly Orchids blijft tóch energie leveren aan AquaAltena

2 juli 2024 (door Redactie)

ALTENA - ANDEL: Gemeente Altena en Gerben van Giessen (eigenaar Butterfly Orchids) hebben afgesproken dat het bedrijf energie blijft leveren aan AquaAltena. De orchideeënkwekerij ligt tegenover het zwembad en levert warmte en stroom aan Aqua Altena.

Wethouder Shah Sheikkariem: “Butterfly Orchids voorziet het zwembad al jarenlang van warmte en stroom. De afgelopen jaren is deze samenwerking tot volle tevredenheid verlopen en we zijn dan ook blij dat we deze kunnen voortzetten. Het zwembad is immers een belangrijke voorziening binnen onze gemeente. Kinderen, ouders en verenigingen maken optimaal gebruik van het zwembad. Ook is er in het bad zwemgelegenheid voor bijvoorbeeld mensen met reuma en dementie.

Vraagstukken
Rondom de bedrijfsontwikkeling van Butterfly Orchids spelen diverse vraagstukken. De gemeente en het bedrijf werken aan een plan van aanpak om recht te doen aan totaaloplossingen voor alle betrokkenen. Wethouder Sheikkariem: "Het afsluiten van dit energiecontract laat zien dat we met elkaar tot resultaat kunnen komen.”

Duurzame energielevering
Van Giessen: “Deze warmte-energievoorziening is volledig fossielvrij. In het zomerseizoen wordt de warmte rechtstreeks geleverd vanuit het glastuinbouwbedrijf door middel van een warmtepomp en in de winter vanuit een WKO (warmte- en koudeopslag) in de grond. De stroom wordt geleverd vanuit de aanwezige zonnepanelen en de panelen die nog aangelegd worden.”

De gemeente en Butterfly Orchids hebben nu dus afspraken gemaakt over het leveren van warmte en stroom. Dit geeft AquaAltena de zekerheid dat het zwembad de komende jaren voorzien blijft van energie.

Foto Ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.