dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Wethouder: ‘Nog wel even geduld hebben ...’

Aanleg Bustransferium Andel start in 2025

21 februari 2024 (door Redactie)

ANDEL - Na vele jaren komt de oplossing voor de overlast veroorzaakt door bussen bij Curio Prinsentuin in Andel echt dichterbij. Naast de school komt een zogeheten bustransferium zodat de bussen niet meer in de wijk hoeven te parkeren en daar ook niet meer voor overlast en onveilige situaties zorgen. In maart vraagt het college de gemeenteraad om in te stemmen met het aangepaste bestemmingsplan.

Veel leerlingen van de middelbare school in Andel maken gebruik van vervoer met bussen. Deze bussen parkeren in de ochtend en middag in de wijk en zorgen zo voor overlast en onveilige situaties. Door het bustransferium hoeven de bussen niet meer in de wijk te parkeren. De gemeenteraad heeft in februari 2022 geld beschikbaar gesteld voor de aankoop van de grond en de aanleg van het transferium. Vervolgens is er gewerkt aan de uitwerking van het plan en het aanpassen van het bestemmingsplan. Het aangepaste bestemmingsplan voorziet ook in de mogelijkheid dat het terrein gebruikt voor het parkeren van vrachtwagens.

Geduld
Wethouder Hans Tanis: “Jaren hebben we toegewerkt naar dit moment en eindelijk gaat het transferium er komen. We moeten nog heel even geduld hebben voordat de bussen er ook echt kunnen parkeren, maar dat er verandering in de onveilige situatie komt is een feit. De veiligheid en leefbaarheid van de leerlingen, omwonenden en andere weggebruikers staat voorop.”

Duurzame oplossing
Wethouder Shah Sheikkariem: “Ik ben heel blij dat we na lange tijd het aangepaste bestemmingsplan voor kunnen leggen aan de gemeenteraad. Na grondig onderzoek en overleg met betrokken partijen kunnen we straks een mooi en multifunctioneel terrein aanleggen. Er is daarbij veel aandacht besteed aan de functie van water, bodem en milieu. Het is een duurzame oplossing met een stimulans voor de biodiversiteit”.

Planning
Voordat het bustransferium aangelegd kan worden, vinden er eerst werkzaamheden plaats om de grond gereed te maken. Deze werkzaamheden starten dit voorjaar. Hiervoor is inmiddels een omgevingsvergunning verleend. In 2025 wordt gestart met de aanleg van het bustransferium.

Foto bedoeld als illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Andel bustransferium
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.