vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Burgemeester Lichtenberg toert langs de stemlokalen

15 maart 2022 (door Redactie)

ALTENA - De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart 2022. Ook op maandag 14 en dinsdag 15 maart was voor alle kiezers al een aantal stembureaus open binnen de gemeente Altena. Zo kunnen mensen zelf een moment kiezen waarop het rustiger is in het stemlokaal. 

Burgemeester Egbert Lichtenberg deed dinsdag (15-3) een rondje langs de vijf stembureaus. Eén daarvan was Zalencentrum 't Verlaat. 
Lichtenberg: 'Vandaag ga ik inderdaad langs de vijf stembureaus die open zijn om alle vrijwillgers een warm hart onder de riem te steken. Het is fijn dat alle vrijwillgers dit mogelijk maken en dat de democratie ook in Altena hoogtij viert.'

Kiesgerechtigden
Maandag (14-3) brachten ongeveer 1200 mensen hun stem al uit. Dat is 2,6 % van de kiesgerechtigden. Dinsdag lijkt het iets rustiger te zijn. Lichtenberg verwacht dat woensdag 'de grote klapper zal plaatsvinden.'

In totaal brachten tot en met 15 maart 21.00 uur inmiddels 3.142 kiesgerechtigden hun stem uit.

Stemmen
Woensdag gaat de eerste burger langs alle 32 stembureaus die in Altena dan open zijn. Hijzelf zal dan ook zijn stem uitbrengen bij het stembureau het dichtst bij zijn woning.

Hier alle info over de gemeenteraadsverkiezingen

 

Foto Mediaplein Altena.Net | Bron: RTV Altena - Verhagen/Spek

Zie ook:

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.