donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Er is veel verdriet en machteloosheid

Burgemeester spreekt met Syriërs bij Taalcafé 

13 februari 2023 (door Redactie)

ALTENA - Burgemeester Egbert Lichtenberg bezocht vrijdag (10-2) het Taalcafé in Werkendam. Hij sprak hier met deelnemers van Syrische afkomst over de aardbeving die een deel van Turkije en Syrië trof.

Inmiddels is bekend dat tienduizenden mensen het leven hebben verloren en dat honderdduizenden mensen geen woning meer hebben. Veel van de aanwezigen komen oorspronkelijk uit het getroffen gebied waar zij familie hebben achtergelaten en waar, door de voortdurende onrusten, de hulp maar moeizaam op gang komt.

Hulp
Er is veel verdriet en grote machteloosheid onder de Syriërs die hier verblijven. Ze willen helpen om zoveel mogelijk goederen en geld naar het getroffen gebied te sturen, maar zoals een deelneemster van het Taalcafé vertelde: ‘Dit moet veilig en via de officiële hulporganisaties omdat het anders niet aankomt’.

Nationale Actie
Burgemeester Lichtenberg sprak zijn medeleven uit en gaf aan mee te willen werken door de inwoners uit Altena op te roepen om hun steun in te zetten bij de nationale hulpactie van woensdag 15 februari. De Bibliotheek CultuurPuntAltena haakt hierop aan door de opbrengst van de boekenverkoop van de maand februari te doneren aan Giro 555.

Foto Gemeente Altena.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.