dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Schoolkids De Verrekijker ontbijten met burgemeester

12 oktober 2023 (door Redactie)

WAARDHUIZEN - Bij groep 7 en 8 van CBS De Verrekijker in Waardhuizen schoof burgemeester Egbert Lichtenberg woensdag (11-10) aan voor een heerlijk gezond ontbijt.

De tafel was goed gedekt. Zo was er keuze uit fruit, yoghurt, cruesli, volkoren crackers en natuurlijk heerlijk versgebakken brood. Bakker Van Horssen bracht het brood zelf en sloot gezellig aan.

Tijdens het ontbijt kwam er van alles ter sprake: zo weet de burgemeester nu precies wie er op welke sport zit, wat iedereen normaal gesproken eet tijdens het ontbijt en wat de kinderen op vakantie doen.

Kinderboekenweek
Omdat het nu ook Kinderboekenweek is, kreeg de burgemeester de grote eer om een stuk voor te lezen. Alle kinderen luisterden aandachtig en daarna ontstond een mooi gesprek over een gezonde leefstijl en waarom dat zo belangrijk is.

Mooie plek
Burgemeester Lichtenberg: “Ik heb genoten van het enthousiasme van de kinderen. Ik was blij te ervaren dat de school samen met de kinderen zoveel aandacht heeft voor het belang van gezond eten en gevarieerd sporten. De Verrekijker heeft een mooie plek in de gemeenschap van Waardhuizen, mede door de inzet van betrokken ouders.”

Verkeersveiligheid
Aansluitend mocht de burgemeester ook nog jureren bij de ontwerpen van de verkeersborden die door leerlingen waren gemaakt om de verkeersveiligheid te bevorderen.
Nadat de kinderen al hun vragen gesteld hadden aan de burgemeester en iedereen genoeg gegeten had, was het weer tijd om vol energie aan de slag te gaan.

Het Burgemeestersontbijt is een initiatief van het Nationaal Schoolontbijt.

Lees meer over:

Waardhuizen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.