maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

“Een zomer die we met elkaar kunnen doorbrengen."

Burgemeester Lichtenberg: ‘Vooruitzichten nog nooit zo gunstig geweest’

26 mei 2021 (door WoudrichemNet)

ALTENA - Burgemeester Egbert Lichtenberg richt zich opnieuw tot de inwoners van de gemeente Altena middels een 'open' brief:

"Het afgelopen jaar heb ik mij meerdere keren tot u gewend met een open brief. Mijn boodschap was vaak: hou vol, houd u aan de regels, let op elkaar, alleen samen komen we door deze lastige periode heen. En eigenlijk is dat nog steeds mijn dringende verzoek aan u.

Toch is er wel degelijk wat veranderd. Door de vermindering van de besmettingen zijn de vooruitzichten nog nooit zo gunstig geweest.

We hebben een vaccin, meerdere zelfs en de priklocatie in Almkerk is open.
Dat zijn twee mooie factoren die ons, de inwoners van Altena, helpen om het coronavirus onder controle te krijgen. Ik ben dan ook erg blij dat een heel aantal van u al gebruik heeft gemaakt van Het Verlaat om een eerste of een tweede prik te laten zetten. Op deze locatie kunnen iedere week 5.000 mensen worden gevaccineerd. Eventueel kan men dat aantal nog uitbreiden naar 8.000 inentingen per week. Dat is afhankelijk van de beschikbaarheid van de vaccins. En dan gaat het snel. Dat betekent op redelijke termijn meer vrijheid voor ons allemaal.

Ik roep u dan ook op om u goed te laten informeren over de vaccinaties. Ga uit van betrouwbare websites en folders met wetenschappelijk onderbouwde gegevens en maak daarna uw eigen weloverwogen keuze.    

Als u bent ingeënt, loopt u aanmerkelijk minder kans om ziek te worden. U kunt nog wel besmet raken maar de gevolgen zullen vele malen kleiner zijn. De kans dat u na een inenting nog in een ziekenhuis belandt door het virus, is te verwaarlozen. Met vaccineren beschermt u niet alleen uzelf, maar ook uw medemensen.

Het is ook fijn dat de tweede stap met versoepelingen is ingezet. We kunnen op een terrasje zitten, we mogen meer sporten, de dierentuinen zijn open, we kunnen weer naar de bibliotheek. En de verdere vooruitzichten voor de zomer zijn op dit moment goed. Laat ons hier samen van genieten.

Toch zijn we er nog niet. Het virus is nog niet weg. En dat betekent dat een heel aantal maatregelen nog steeds gelden. Ik doe dan ook nog steeds een dringend beroep op u om de maatregelen die nog wel steeds gelden, ook op te volgen.

We zijn blij dat er steeds meer kan en mag en als gemeente ondersteunen we dat van harte. Maar weet dat we ook streng zijn en handhavend optreden als u te hard van stapel loopt.

Samen met u koester ik de lente, de natuur en het vooruitzicht op een mooie zomer. Een zomer die we met elkaar kunnen doorbrengen."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.