zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Café ‘t Hoekske speelde een prominente rol bij Dokter Tinus.

Bruin café van Dokter Tinus zoekt nieuwe uitbater

22 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

WOUDRICHEM - Café ‘t Hoekske staat te koop: de bruine kroeg in de vesting van Woudrichem.  Landelijk bekend geworden door Dokter Tinus. De plattelandsdokter uit Wourkum bivakkeerde er zes seizoenen lang.Tot SBS op 26 januari 2018 de stekker uit de populaire serie trok. Dokter Tinus verdween definitief van de buis en uit Wourkum. Zijn naam zingt in de Vesting niettemin nog steeds rond, onlosmakelijk verbonden met ‘zijn’ stamkroeg aan de Kerkstraat. Op het hoekje.

Angèle en Wim Versteeg, de eigenaren van Café ‘t Hoekske, sluiten de deur van 't Hoekske per 1 januari 2022. Als er tenminste een nieuwe uitbater is. Na elf jaar het bruine café gedreven te hebben, stoppen zij om gezondheidsredenen. 

Daarnaast spelen de drukke zomermaanden het echtpaar parten. Zonder ondersteuning van horecapersoneel runnen ze de kroeg feitelijk in hun eentje. Beter gezegd: met zijn tweeën. En dat is met name in de drukke zomertijd niet meer te behappen. In de wintermaanden is het een stuk rustiger en dan lukt het nog wel. Ze hopen dan ook dat uiterlijk voor komende zomer 't Hoekske is overgegaan in handen van een nieuwe eigenaar. Maar liever nog per 1 januari. (Tekst loopt door.)

(Buiten is de filmcrew bezig met voorbereidingen.)

Prominente rol
In de wekelijkse series deed Dokter Tinus (Thom Hoffman) met regelmaat zijn stamcafé aan, werd op het biljart zijn zoon Harry geboren, verkeerde loodgieter en 12-ambachten-13-ongelukken Bert de Groot (Rik Hoogendoorn) er als spiritueel leider in hoge sferen en dronk apothekersechtgenoot Koos Hanszen (Johnny Kraaykamp jr.) zijn verdriet weg aan de bar na een echtelijk conflict. Kortom, ‘t Hoekske speelde een prominente rol in de serie.

Bezoekers
'Koekert’ Tinus bracht het nodige teweeg in de Vesting sinds de eerste uitzending op 29-08-2012. Van wandeltochten, rondleidingen tot speciale (lange) frikandellen. Veel figuranten en heel veel bezoekers. Nu vier jaar later, de serie stopte op 13-11-2017, komen er nog regelmatig toeristen naar Woudrichem die markante plekken uit de serie bezoeken, zoals het doktershuis op de Rijkswal. En die na afloop van de eigen georganiseerde vestingcruise natuurlijk ook even neerstrijken in ‘t Hoekske voor een glascen een plas.

Koper
Voor Angela en Wim is het wachten totdat er zich een koper aandient. Iemand die snapt wat een bruin café is en dat eigenlijk ook zo wil laten. Want wie ooit eenmaal binnen is geweest, in het enige cafe in de vesting, snapt dat. Dus gegadigden voor de nostalgische stadskroeg mét bovenwoning: wie biedt?


(Het café als filmset met, op de rug gezien, Rik Hoogendoorn, alias Bert de Groot, de Verlichte.)

Foto - Woudrichem.Net / Altena.Net.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.