Sunday 26 September 2021

Alles over Altena

De brug is gedurende twee perioden afgesloten.

Brug Hedel afgesloten voor wegverkeer

6 september 2021 (door BommelerwaardNet)

REGIO - HEDEL: Brug Hedel, tussen Hedel en ’s-Hertogenbosch, is van 4 tot en met 22 oktober en van 20 tot en met 22 november afgesloten voor wegverkeer. De afsluiting is nodig om de rijbanen opnieuw te asfalteren en vanwege diverse reparatie- en conserveringswerkzaamheden. Zo laat Rijkswaterstaat weten.

Fietsers, voetgangers en scheepvaart ondervinden geen hinder van deze wegafsluiting. Met de hulpdiensten wordt per type hulpdienst gekeken wat voor hen de best passende oplossing is. Het openbaar vervoer wordt omgeleid. Deze omleiding communiceren de vervoerders via hun eigen kanalen. Na oplevering van de rijbaan zijn alle onderhoudswerkzaamheden aan de brug gereed.

Werkzaamheden
De boog- en liggerbrug over de Maas stamt uit 1938 en wordt intensief gebruikt. Daardoor is er periodiek onderhoud nodig. Gedurende de werkperiode worden aanrijdschades aan de stalen boogconstructie hersteld en vinden er conserveringswerkzaamheden zoals schilderen plaats. De lichtmasten worden in meerdere fasen verwijderd om een nieuwe conservering op aan te brengen. Daarnaast wordt er een nieuwe slijtlaag op de fietspaden aangebracht. Het opnieuw asfalteren van de rijbaan vormt het sluitstuk van deze werkzaamheden. De werkzaamheden worden uitgevoerd door het Gelders Staalstraal- en Schildersbedrijf (GSB) in opdracht van Rijkswaterstaat.

Weekend november
In eerdere communicatie had Rijkswaterstaat aangegeven dat de werkzaamheden naar verwachting tot eind oktober zouden duren. Het weekend in november is erbij gekomen om dat we dan de voegovergangen moeten vervangen. Het materiaal dat daarvoor nodig is, was niet eerder beschikbaar.

Foto Rijkswaterstaat

Zie ook:

Lees meer over:

rijkswaterstaat Hedel Brug Hedel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.