vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Hamvraag is: ‘Wie gaat het betalen?’

Brandweerkazernes gaan fors meer kosten, bouw door conflict vertraagd

29 januari 2022 (door Redactie)

ALTENA - Almkerk, Dussen en Hank krijgen een nieuwe brandweerkazernes. Rond het project is vertraging ontstaan en een dik conflict wie de rekening van het meerwerk moet betalen vanwege de stijging van de bouwkosten. Het gaat om een krappe miljoen euro.

Partijen zijn overeengekomen de bouw toch te starten volgens een aangepaste planning. Over de kostenstijgingen wordt de Raad van Arbitrage ingeschakeld. Op 7 maart gaat de aannemer met de bouw beginnen.

'Rechtsgeldig'
De gemeente laat de raad weten: 'In het najaar van 2021 is door de aannemer geraamd dat de kostenstijgingen maximaal 730.000 euro bedragen. In januari is daar een claim van 220.000 euro bijgekomen i.v.m. stagnatiekosten.
Wij zijn van mening dat wij op grond van het aanbestedingsrecht een rechtsgeldige aannemingsovereenkomst te hebben gesloten met de daarbij behorende aanneemsom en dat de stagnatie -geheel te wijten is aan het handelen van de aannemer.'

Krediet
Als de gemeente door de Raad van Arbitrage wordt veroordeeld tot betaling van kostenstijgingen en/of stagnatiekosten moet de gemeenteraad een oordeel vellen voor een aanvullend krediet.

Foto Mediaplein Altena.Net

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.