vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

In Woudrichem ging een woning in vlammen op.

Brandweer noemt oudejaarsnacht ‘druk maar beheersbaar’

1 januari 2023 (door Redactie)

REGIO - Veel relatief, kleine incidenten maakten dat er sprake was van een weliswaar drukke maar goed beheersbare jaarwisseling voor de brandweer. Ook de andere hulpdiensten spreken van een intensieve, maar 'beheersbare nacht'. In totaal registreerde de meldkamer 174 brandweeruitrukken. Dat is vergelijkbaar met vorig jaar.

Net als afgelopen jaar was er deze oudejaarsavond in de verschillende plaatsen een minder intensieve brandweerinzet nodig.

Woudrichem
Op 1 januari 2023 rond 01:00 uur kwam er een melding van een grote brand in Woudrichem aan de Middelvaartsesteeg waar de rietenkap van een woning volledig verloren ging. De woning is zwaar beschadigd. De brandweer is gedurende langere tijd bezig geweest met de bestrijding van het vuur. De oorzaak ligt vrijwel zeker bij vuurwerk

De brand werd kort na een uur in de nacht gemeld. Met onder meer twee tankautospuiten en een hoogwerker was de brandweer ter plaatse. Korpsen uit onder meer Sleeuwijk en Gorinchem werden gealarmeerd om bijstand te verlenen.

Charges
In Rijswijk moest de ME bij een baldadige groep die brandjes stichtte, een korte charge uitvoeren.
De gemeente Altena was druk met het schoonmaken van de kruising aan de Rijswijksesteeg. 

Kleine inzetten
De overige meldingen in de regio konden steeds met kleine inzetten opgelost worden. De inzetten verliepen over het algemeen in een gemoedelijke sfeer.

Er is géén agressie of geweld tegen brandweerpersoneel gemeld in onze regio tijdens de jaarwisseling. De ervaring leert wel dat de komende uren/dagen nog meldingen en/of aangiften kunnen volgen.

Voorbereiding
Theo Weterings, voorzitter veiligheidsregio Midden- en West-Brabant: “De goede voorbereidingen van alle hulpdiensten hebben ook dit jaar hun vruchten afgeworpen. Deze mannen en vrouwen zetten zich enorm in zodat mrnsen een veilige jaarwisseling kunnen vieren. Dat verdient een compliment. Mede door hen is er sprake geweest van een veelal gemoedelijke sfeer. In onze regio hebben zich voor zover nu bekend geen opvallende incidenten voorgedaan.'

Carbidslachtoffers
En toch heeft deze jaarwisseling ook een andere kant. Er zijn immers opnieuw slachtoffers van vuurwerk en carbid te betreuren. Op nationaal niveau en ook in deze regio.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.