zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Brandweer Giessen en Brakel oefenen samen

10 oktober 2021 (door BommelerwaardNet)

GIESSEN/POEDEROIJEN: Brandweerteam Giessen oefende maandagavond (4-10) een inzet bij brand met collega’s van Brandweer Brakel. Het werd een zinvolle ontmoeting.

De provinciegrens tussen Brabant en Gelderland ligt net over de sluis bij Andel. Voorheen was dit direct ook een duidelijke afscheiding voor de uitvoering van brandweertaken. Anno 2021 is die scheiding weggenomen door de Veiligheidsregio’s en kunnen brandweerteams uit andere provincies elkaar ondersteunen bij de grotere of complexe incidenten.

Alarmering
Een goede reden dus voor de teams uit Giessen en Brakel om een keer een gezamenlijke oefening te draaien. De inzetoefening werd gehouden bij Covaco aan de Munnikenlandsekade in Poederoijen. Brandweer Giessen legt uit: 'Op deze locatie gaat het altijd om een "brand industrie". Dan worden altijd direct gealarmeerd:
Post Brakel eerste TankAutoSpuit (TAS), Post Giessen tweede TAS, Hoogwerker Waardenburg en de Officier van Dienst (OVD).'

Oefening
De scène tijdens de oefenavond was een complexe situatie door brand in silo 62, ontstaan door kortsluiting in de kelder. De brand liep door naar de tweede verdieping waar een regelkast in vlammen stond. De teams werden tevens geconfronteerd met een slachtoffer (pop) in de kelder, twee gewonden (poppen) op de eerste verdieping en twee brandweerslachtoffers (collega's) op de vijfde bouwlaag die door de hoogwerker gered moesten worden.

Zinvol en geslaagd
Beide teams kijken terug op een zinvolle avond waarbij procedures, hulpverlening en onderlinge communicatie goed beoefend konden worden. Er zullen in de toekomst dus ongetwijfeld meer gezamenlijke oefeningen gehouden worden.

Lees meer over:

Giessen Brakel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.