maandag 26 februari 2024

Alles over Altena

Brandweer Woudrichem draaide een oefening in het bedrijfspand.

Brandweer rukt uit voor “ongeval” bij HS-PAS Parking Access Security

7 februari 2023 (door Redactie)

GIESSEN - Brandweerteam Woudrichem rukte dinsdagavond (7-2) uit voor een melding bij het pand van HS-PAS Parking Access Security. 

In het kantoor van het beveiligingsbedrijf aan de Distributiestraat was een ongeval gebeurd. Fictief weliswaar, want het ging om een oefening van de vrijwillige Woerkumse brandweer.

Slachtoffer
In het oefenscenario was er een persoon vermist. Het "slachtoffer" bleek in het magazijn te liggen, in een bedrijfspand dat een verhoogd risico kende bij het naar binnengaan. 

De brandweerlieden kregen de opdracht om te zoeken naar slachtoffers en om het pand in kaart te brengen. Alles speelde zich af in het donker.

Trots
Gijsbert Honcoop (commercieel directeur HS-PAS) verleende met genoegen alle medewerking aan de oefening. Hij liet na afloop weten: 'Wij begrepen van de bevelvoerder dat het een zeer geslaagde oefening is geweest. Wij zijn trots op deze “lokale” helden die altijd klaarstaan om in actie te komen bij brand, maar ook bij verkeersongevallen, het redden van dieren, stormschade en tal van andere soorten incidenten.'

Foto HS-PAS.

Lees meer over:

Giessen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.