maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Een gasbel in de ketel bleek de veroorzaker van de brand.

Brand bij Zorgcentrum Wijkestein - UPDATE -

26 november 2021 (door Altena.Net - redactie)

WIJK EN AALBURG - Vrijdagmorgen (26-11) brak brand uit in de Azaleastraat bij Zorgcentrum Wijkenstein. De brandweer schaalde direct op naar middelbrand. Onduidelijk is nog wat de oorzaak van de brand is en waar deze woedt.

De eerste melding kwam 9:40 uur bij de alarmcentrale binnen. Drie tankautospuiten rukten uit en ook een hoogwerker is ter plaatse. 

Assistentie
Korpsen uit onder meer Waalwijk, Genderen en Heusden verlenen assistentie. Ook rukte een ziekenauto uit naar de plek van het onheil. 

Zodra er meer bekend is, volgt een update.

UPDATE

De alarmmelding bij Wijkenstein kwam uit de technische ruimte op de derde etage. Na technisch onderzoek bleek dat in de verwarmingsketel een gasbel was ontstaan. De ketel sprong met een knal en er ontstond vuur met een grote rookontwikkeling.

Maaswaarden laat weten dat van een grote brand (gelukkig) geen sprake was.

Evacuatie
In het gedeelte onder de ketelruimte kwam direct een evacuatie op gang. De medewerkers van Wijkestein kregen een compliment van de brandweer voor het snelle ingrijpen en de daarbij behorende evacuatie. 'Mede door het snelle ingrijpen van medewerkers en de brandweer is erger voorkomen' aldus Liselotte van Bokhoven, bestuurder van Maaswaarden Ouderenzorg.

Foto Mediaplein AltenaNet

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.