donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Bouwplan Op 't Loev vernietigd door Raad van State

23 juni 2021 (door Redactie)

WOUDRICHEM - Woensdag (23-6) deed de Raad van State dan eindelijk uitspraak rondom het bouwplan Op 't Loev. Het plan is naar de prullenbak verwezen. Er moet een nieuw plan komen.

Een van de partijen die sterk geageerd heeft tegen de bouwplannen op het voormalig Fort-terrein ('te veel, te hoog, niet passend binnen historisch perspectief') is Stichting Respectvolle Ontwikkeling Hoge Maasdijk: hun kritiek werd met de uitspraak van de Raad van State ontvankelijk verklaard. Het bouwplan is vernietigd.

Uitspraak
'Het plan maakt maximaal 100 woningen en enkele bedrijfsgebouwen mogelijk. Ten opzichte van het vorige plan mag nu ongeveer de helft van het terrein bebouwd worden. Ten behoeve van een landschappelijke en ecologische inrichting van het gebied zijn aan de andere helft groen- en natuurbestemmingen toegekend. Het plangebied is ongeveer 3,85 ha groot en ligt op ongeveer 200 m ten zuidwesten van de vestingstad Woudrichem. Het gebied maakt deel uit van het Nationaal Landschap Nieuwe Hollandse Waterlinie.' ASldus de uitspraak.

Ontsierende loodsen
Voorzitter van voornoemde stichting, Jos Korthout in een reactie: 'Het college van B&W van de gemeente Altena zal met een nieuw plan naar de gemeenteraad moeten komen, dat meer in overeenstemming is met de omgeving. De stichting ROHM gaat zich beraden over de details van de uitspraak en hoe we kunnen meedenken bij het maken van een nieuw plan. Want nog steeds willen ook wij de ontsierende loodsen weg hebben en een terrein realiseren, dat recht doet aan de vesting, de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de verstilde natuur.'

Korthout wijdde onlangs nog (weer) een column aan het inmiddels beladen onderwerp.

Wordt dus vervolgd.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.