zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Bouw Poort van Woudrichem is gestart

4 november 2022 (door Redactie)

WOUDRICHEM - De bouw van appartementencomplex Poort van Woudrichem is gestart. Onder toeziend oog van de nieuwe bewoners sloeg wethouder Hans Tanis woensdag (3-11)de eerste paal van het complex. De 28 appartementen worden naar verwachting in het voorjaar van 2024 opgeleverd.

Wethouder Hans Tanis is blij dat er wordt gewerkt aan nieuwe woningen in Woudrichem. “De Poort van Woudrichem is één van de prioriteitsprojecten van woningbouw in de gemeente Altena” aldus de wethouder. “Fijn dat de eerste paal is geslagen en de bouw is begonnen. Dit project wordt een prachtige blikvanger bij de toegangsweg naar Woudrichem. Het blijven bouwen van woningen is belangrijk om aan de huisvestingsopgave te voldoen. Daar zetten we ons voortdurend voor in, waarvan dit een zichtbaar resultaat is.”

Ook Daan Hosli, directeur Van Daalen Bouw en Ontwikkeling BV is blij dat de bouw van start is gegaan. Hosli: “Er is duidelijk behoefte aan dit type appartementen. De 21 koopappartementen waren allemaal snel verkocht en de meeste kopers komen uit Altena. De 7 huurappartementen zijn verkocht aan woningcorporatie Bazalt Wonen. Al met al een mooie mix van appartementen voor Woudrichem."

Duurzaam en groen
De plannen voor De Poort van Woudrichem zijn ontwikkeld met aandacht voor duurzaamheid en in samenspraak met Altenatuur. Niet alleen op het gebied van energieverbruik van het gebouw, maar ook op het gebied van natuurinclusiviteit en klimaatadaptatie. Zo wordt bij de inrichting van het
(parkeer)terrein waterdoorlatende bestrating toegepast, worden er nestkasten in de gevel opgenomen, is het binnenterrein voorzien van bloemrijke beplanting en een insectenhotel en worden er in de watergangen eendenkorven geplaatst.

Zie ook:

Lees meer over:

Woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.