maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

De toegang naar het slot werd volledig geblokkeerd.

Boeren blokkeren Slot Loevestein

28 juni 2022 (door BommelerwaardNet)

REGIO / POEDEROIJEN - Het boerenprotest tegen het stikstofbeleid heeft ook Munnikenland bereikt. Op de parkeerplaats Schouwendijk / Munnikenlandse Maaskade stond een hooibaal in brand. En Loevestein werd ruim een uur geblokkeerd door een groep van een zeventigtal boeren.

Op Slot Loevestein kwamen de boeren dinsdagavond (28-6) rond 20.00 uur bij elkaar. De toegangsweg naar het slot werd volledig geblokkeerd met hooibalen.

Natura 2000
Aanwezige raadsleden van de gemeente Zaltbommel konden hierdoor niet weg. De gemeentebestuurders vergaderden met elkaar over de toekomst van het natuurgebied. Detail: Munnikenland is een Natura 2000-gebied dat onderhevig is aan het strenge stikstofbeleid. Het boerenprotest keert zich juist tegen die regelgeving waardoor veel boeren hun bedrijf gedwongen moeten sluiten.

De raadsleden zegden toe de boerensituatie in de raadsvergadering van Zaltbommel aan de orde te stellen. Hierop werd de blokkade opgeheven.

Blussen
Brandweerteam Brakel rukte met 'gepaste spoed' uit naar Poederoijen. Ter plaatse van het parkeerterrein werd de brandende strobal snel geblust. 

LEES OOK

BLOG | Ongefundeerd beleid van boerin Irene Dubbeldam

Foto Ed Dumrese op social media.

Lees meer over:

Poederoijen boerenprotest
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.