zaterdag 13 augustus 2022

Alles over Altena

Michelle Swaneveld.

Boeken lokale jonge schrijverstalenten nu in Bibliotheek

20 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

WOUDRICHEM/ALMKERK - Afgelopen zomer organiseerde de Bibliotheek CultuurPuntAltena samen met Jongerencentrum de Pomp een schrijf- en illustratieworkshop. Het werk van de deelnemers is vanaf nu te leen in de Bibliotheek.

De workshops vonden plaats tijdens de Zomertour van de Bibliotheek. Michelle Swaneveld en Lara van der Burgh deden mee. Beiden schreven al eerder een boek en kwamen naar de workshops om hun schrijf- en illustratiekwaliteiten nog verder te ontwikkelen. Dit onder toeziend oog van schrijfster Chinouk Thijssen en illustrator Sia Hollemans.

Boekenweek Jongeren
De ‘Boekenweek van Jongeren’ is het uitgelezen moment om de boeken van beide jonge schrijfsters aan de collectie van de Bibliotheek toe te voegen. De deelnemers van de workshop, die nog druk aan het schrijven zijn, krijgen alsnog de kans om hun boek aan de collectie van de Bibliotheek toe te voegen. Op de biebsite vind je meer informatie over Michelle en Lara en hun boeken.

Samenwerking
Leonie Oomen van de Bibliotheek CultuurPuntAltena zocht contact met Bart Schutte van Jongerecentrum de Pomp. Met als doel om jongeren activiteiten aan te bieden zodat ze leeftijdsgenoten konden ontmoeten en creatief bezig konden zijn. Schutte: ‘Ik wist van een aantal jongeren dat zij het leuk vinden om verhalen te schrijven en/of tekeningen te maken. Het is dan natuurlijk heel leuk als je een workshop kan krijgen van iemand die dit professioneel doet. En achteraf blijkt dat ook uit de enthousiaste reacties van de jongeren. En met dit prachtige resultaat kan ik maar een conclusie trekken: dit was zeer geslaagd!’. 

Beide partijen willen in de toekomst vaker samenwerken.

Volwassenen
De interesse voor de schrijfworkshop bleek ook bij volwassenen te bestaan. De Bibliotheek ontving meerdere reacties op de workshop voor jongeren en besloot om, samen met de geïnteresseerden, een schrijfworkshop met Marijke Vos te organiseren. De aanmeldingen stroomden binnen waardoor er nu zelfs al twee workshops gepland staan, op 29 september en 6 oktober.

Meer weten over de workshops, kijk dan op bibliotheekaltena.nl/agenda.

Foto Henk de Vegte.

Lees meer over:

bibliotheek Almkerk JC De Pomp
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.