zondag 10 december 2023

Alles over Altena

BIZ en gemeente gaan aan de slag met Werkendamse bedrijventerreinen

17 november 2023 (door Redactie)

WERKENDAM - Gemeente Altena en BIZ Werkendam ondertekenden donderdag (16-11) een uitvoeringsovereenkomst voor verbetering kwaliteit bedrijventerreinen Werkendam.

Wethouder Wendy van Ooijen en het bestuur van de Stichting Bedrijven Investeringszone (BIZ) Businessparken Werkendam zetten gezamenlijk hun handtekening. In de overeenkomst staan voor vijf jaar concrete afspraken over kwaliteitsverbetering van de bedrijventerreinen Bruine Kilhaven, Kop van Brabant, Beatrixhaven, Biesboschhaven, Bandijk en Steurgat in Werkendam. Zowel de gemeente Altena als de stichting kijken uit naar een constructieve samenwerking.

Mooie toekomst
Van Ooijen: ‘Ik ben blij met het initiatief van deze nieuwe BIZ. Een BIZ maakt ondernemers samen sterk. Hun ambities zijn bovendien ook onze ambities. Daarnaast vinden we het belangrijk en ook noodzakelijk om samen, ondernemers én overheid, de maatschappelijke opgaven aan te pakken waar we als samenleving voor staan. Als gemeente kijken we er naar uit om samen te werken aan een mooie toekomst van Businessparken Werkendam.'

Diepe wortels
BIZ-voorzitter Ruud Gommers: ‘Onze Werkendamse gemeenschap heeft diepe wortels in traditie en een sterk verlangen naar vooruitgang. De introductie van de Bedrijven Investerings Zone (BIZ) weerspiegelt deze essentie en onze gezamenlijke visie op een welvarende toekomst. Laten we daarom gezamenlijk bouwen aan een welvarende, duurzame en bloeiende toekomst voor Werkendam, waarin de samenwerking tussen ondernemers en de overheid centraal staat’.

Vervolgtraject
Na de ondertekening van de uitvoeringsovereenkomst is het aan de gemeenteraad van Altena om een besluit te nemen over de bijbehorende belastingverordening waarin de heffing en de subsidie voor de BIZ worden geregeld. Daarna volgt de laatste stap: de formele draagvlakmeting door de gemeente. De uitvoeringsovereenkomst en de verordening worden definitief als de meerderheid van de betrokken ondernemers instemt.

Foto Mediaplein Altena.Net. Onder: gemeente Altena.

Lees meer over:

Werkendam BIZ
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.