zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

City Bistro ontvangt straks enkel nog leden aan tafel, boosdoener: de Coronapas

17 september 2021 (door Altena.Net - redactie)

VEEN - City Bistro Veen verandert per 25 september zijn bedrijfsconcept. Toegang tot de bistro is vanaf genoemde datum enkel nog mogelijk voor leden. Dat valt te lezen op de website van City Bistro. Reden: de verplichte Horecacoronapas. 'Die leidt to discriminatie', aldus eigenaar Henno Timmermans. 'En daar doen wij niet aan mee.' Zo blijkt uit het bericht bij Ondernemend Altena die dit als eerste pubiceerde.

Niet gevaccineerd tegen het coronavirus, wel gevaccineerd, negatief getest of recent hersteld, wie een vorkje wil prikken aan de Veensesteeg nummer 17 is zonder uitzondering van harte welkom. Dat kan dus zonder Coronapas en per genoemde datum als lid van Adviesvereniging Vrij Altena (AVVA) die door City Bistro werd opgericht. Lid worden gebeurt overigens simpel ter plekke voordat je aan tafel gaat. Of bij de (telefonische) reservering van je tafel. Het lidmaatschap is zonder verplichtingen en lid ben je voor 1 euro per maand. Wie na die periode weer wil eten, wordt opnieuw voor een maand lid tegen betaling van een euro. Dat alles zonder verplichtingen, benadrukt de bistro die zijn leden onveranderd hartelijk welkom wenst en smakelijk eten.

Agressiever
Eigenaar Henno Timmermans legt het waarom van deze aanpassing uit: 'Het is heel simpel. De overheid dwingt ons om onderscheid te maken tussen mensen. Ze gaan de samenleving in tweeën splitsen en hoe groot de ene of de andere groep is, maakt daarbij niet uit. Men zet mensen tegenover elkaar.' Het overheidsbeleid lijkt zelfs steeds 'agressiever' te worden, meent Timmermans. 'Ik wil daar niet aan meewerken. Dit is discriminatie. Nou roepen mensen dat al heel snel, maar dit gaat echt tegen mensenrechten.' (Tekst loopt door onder de foto)

Keihard
De gemeente Altena liet dinsdagvond (14-9) direct na de persconferentie al weten die nieuwe Coronaregels te zullen gaan handhaven. Timmermans kan dus zomaar een BOA op de stoep krijgen. 'Dat maakt me niets uit', reageert hij. 'Ze zien maar, Als die komt, stuur ik hem van mijn terrein af. Ik zit er keihard in.' Of het de bistro klanten zou kosten gaat Timmermans wel zien. 'Mensen zijn geen QR-code. Om onderschied zochtbaar te maken, daar werken wij niet aan mee. Niet iedereen zal het snappen, maar dat zien we wel. Principes mogen wat kosten. Voor hetzelfde geld trekken we er ook weer klanten mee aan. We ontvangen al veel positeive reacties. En niet enkel van niet-gevcaccineerden. Veel mensen snappen en waarderen onze aanpak.'

Reservering
Timmermans kreeg al een telefonische reservering voor vrijdag de 17e. In hetzelfde gesprek volgde er ook een tweede boeking, één week later, zaterdag 25 september. Toen de beller hoorde van 'toegang voor leden' werd de reservering, na enig aarzelen, ingetrokken. 'Ik wil er even over nadenken', sprak de klant.
Timmermans vindt het allemaal prima, 'Mensen hoeven niet te komen eten. Wij staan voor ons principe en dat laten we ons niet afpakken door mee te doen aan deze Coranapas. Het is pure discriminatie.'

Het cafetaria van City Bistro blijft overigens 'gewoon' open voor wie zijn ijs of snacks aan de balie wil afhalen.

(Foto's @Mediaplein Altena.Net)

Lees meer over:

Veen City Bistro Coronapas
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.