maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Het bankje, behorende bij de Casimir Milieuprijs.

Bijzonder eerbetoon voor Johan Koekkoek

6 november 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Zaterdag (6-11) was er tijdens een bijeenkomst op Fort Giessen een bijzonder eerbetoon aan Johan Koekkoek. Ter nagedachtenis werden drie notenbomen geplant om het fort, langs het Koekkoekpad. De drie organisaties die Koekkoek in zijn 41-jarige loopbaan als natuurbeschermer mede oprichtte eerden hem met een eigen boom: Altenatuur (1980), het Kringloopcentrum Altena (1986) en Altena Nieuwe Energie (2012). 

Er waren mooie en emotionele toespraken en als klap op de vuurpijl werd het bankje onthuld dat hoorde bij de Casimir Milieuprijs van de Brabantse Milieufederatie die Johan eerder dit jaar, slechts twee maanden voor zijn overleden, kreeg uitgereikt.   

Samen
Altenatuur laat weten: 'Johan is voor ons het bewijs dat je als individu wel degelijk het verschil kan maken en de wereld mooier. Maar nu hij er niet meer is toont zijn nalatenschap nog iets veel belangrijkers: alleen ga je sneller, maar samen kom je verder! We hopen dat het bankje vaak gebruikt zal worden en mensen kan inspireren of een rustmoment kan geven op dit mooie plekje, in de schaduw van de bomen, met uitzicht op het fort.'

Foto Altenatuur.

Zie ook:

Lees meer over:

Giessen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.