vrijdag 2 december 2022

Alles over Altena

Biesboschzwemmers zien kansen voor promotie

25 april 2022 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - ANDEL: De Biesboschzwemmers zwommen de vierde en laatste competitiewedstrijd in het 'eigen’ zwembad AquaAltena te Andel. Samen met de leden van PCG, ZVDO ’74 en ZPB H&L werd gestreden om medailles en snelle tijden. Door de jongere zwemmers werden vijftien persoonlijke records gezwommen.

De middag begon voor de Biesboschzwemmers met de 4x50 vrije slag estafette gemengd. Tijn den Braber, Lars de Kooter, Jansje de Ridder en Tess Vonk stonden als snelste ingeschreven en na iets meer dan twee minuten tikten ze ook als eerste aan.

Winst
Halverwege de wedstrijd verschenen dezelfde vier zwemmers op hetzelfde nummer weer aan de start en pakten zij opnieuw de winst. De eerste keer haalde Tijn bijna twee seconden van zijn snelste tijd af als startzwemmer, de tweede keer wist Lars ruim binnen de halve minuut te blijven met een verbetering van ruim een seconde. Tijn zwom ook nog persoonlijk 50 ‘vrij’ en ook toen was hij sneller dan in de estafette, ondanks dat zijn zwembril bij de start afging. Lars zwom deze middag ook de 200 vrije slag en hij zwom een vlakke race en haalde ruim anderhalve seconde van zijn tijd af. Jansje zwom op de 100 rugslag een dik persoonlijk record door ruim drie en een halve seconde sneller te zijn. Mirthe Bults wist zich op dit nummer nog meer te verbeteren. Mirthe was bijna een halve minuut sneller dan haar beste tijd ooit. Later op de 50 vrije slag haalde een ruim een tiende van haar tijd af.

Records
De jongste zwemmers zwommen 100 vrije slag en wisselslag en hierop werden diverse persoonlijke records genoteerd. Amy de Kooter, Shanya Muilenburg en Maud Vonk waren sneller dan ooit op de wisselslag en Maud verbeterde zich ook op de 100 vrije slag. Wessel van Wijk liet een mooie tijd noteren op de wisselslag, vooral omdat hij dit nummer voor het eerst zwom.

Verrassend
Bij de senioren ging het soms verrassend snel. Erik Drewes verraste met een snelle 100 vlinderslag. Later in de 4x100 wisselslag estafette gemengd bleek zijn tijd op de vlinderslag geen uitschieter te zijn. Samen met Jade Groeneveld, Lars Duijnhouwer en Sanne van de Pol werd er een snelle eindtijd gerealiseerd. Jan-Pieter de Raad was ruim 0,3 seconden sneller dan twee weken geleden op de 50 vrije slag en tijdens de 100 vlinderslag verbeterde hij zich wel op de tussentijd na 50 meter, maar bleek het tweede deel van de race iets te veel te zijn van het goede. Bij de dames was de 50 vrije slag heel spannend tussen Sanne, Jade en Christel Kramer. Uiteindelijk bleef Sanne Jade en Christel voor en bleven de drie dames binnen de halve minuut.

Derde plaats
Na drie wedstrijden staan de Biesboschzwemmers op een derde plaats en dit geeft recht op promotie. Medio mei worden in twee weekenden de Brabantse Zomerkampioenschappen gehouden en hier doen enkele zwemmers aan mee. In Eindhoven gaan ze dan de strijd aan met leeftijdsgenoten uit Brabant en Limburg. De laatste keer dat er een groot kampioenschap in Zuid-Nederland was, is drie jaar geleden.

Foto archief.

Lees meer over:

Werkendam Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.