maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Biesboschzwemmers sluiten zeezwemtochten af

27 augustus 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - Zwemmen langs Walcheren. Het zit erop. De zeezwemtocht begon in Dishoek en eindigde in Zoutelande. Eigenlijk zou deze tocht op 4 augustus gehouden worden, maar de weersomstandigheden waren spelbreker. Vijf leden van de Biesboschzwemmers kwamen aan de start en allemaal waren zij binnen het uur weer op het strand.

Sabrina Boekhout was de enige die dit jaar alle tochten zwom en zij was deze avond de eerste die weer op de kant stond. Sabrina had voor de 4,5km 46 minuten en 46 seconden nodig. Een seconde later kwam Marjo Goelema aan, die voor het eerst in haar leven meedeed aan een zeezwemtocht. De dames kwamen respectievelijk als 16e en 17e dame door de finish.

Erik Huisman en Bastiaan Baggerman deden vorig jaar aan diverse tochten mee. Dit jaar zwom Erik twee tochte en Bastiaan één. Bastiaan was na 48 minuten en 13 seconden het water uit en Erik volgde hem op 6 seconden. All-in waren zij 97 en 98 en bij de heren paketen ze de 66e en 67e plek.

JP van Rossem deed dit seizoen ook alleen aan de laatste mee en hij wist ruim binnen het uur te finishen. JP had voor de 4500 meter een tijd van 50 minuten en 13 seconden nodig.

Met deze vierde tocht eindigen de zeezwemtochten voor de Biesboschzwemmers

Foto archieffoto ter illustratie.

Lees meer over:

sport zwemmen Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.