dinsdag 28 maart 2023

Alles over Altena

Biesboschzwemmers knokken voor plaats in regio Zuid

31 januari 2023 (door Altena.Net - redactie)

ANDEL - De derde wedstrijd van de zwemcompetitie bracht de Biesboschzwemmers naar het thuisbad in Andel. De bijna dertig zwemmers wisten ruim twintig persoonlijke records te zwemmen en daarnaast waren er achttien persoonlijke en drie estafette-ereplaatsen. Na drie wedstrijden staan de Biesboschzwemmers nog steeds net boven de degradatiestreep en zal alles afhangen van de laatste wedstrijd.

Vanaf het begin lieten de zwemmers zien dat ze gingen voor behoud in de A-klasse van regio Zuid. De dames en heren begonnen met de 50 meter vlinderslag en daar werden al de eerste goede resultaten geboekt. Jade Groeneveld was de snelste en later op de 200 rugslag werd ze tweede. In beide gevallen bleef ze maar net boven haar beste tijden ooit.
Op de vlinderslag verraste Anne-Marie Verschoor-Vos door als tweede van de Biesboschzwemmers te eindigen. Zij zwom mee als voorbereiding op de Nederlandse Masters Kampioenschappen die medio februari gehouden worden.
Net als Jade wist ook Redine van Breugel op zowel de vlinderslag als de rugslag haar beste tijden te benaderen. De derde afstand voor de senioren was de 200 schoolslag en hierop waren Sanne van de Pol en Annette Wijnja goed opdreef.
Bij de heren verzorgden Erik Drewes, Robin Iking, Pieter Pijnenburg en Nico Swart voor de punten. Vooral Erik en Robin zwommen snelle tijden.

Anne Lisman, Jansje de Ridder en Lars de Kooter wisten bij de zwemmers tot en met 15 jaar punten te scoren. Anne en Jansje verbeterden zich op de 200 wisselslag. Jansje haalde ruim 20 seconden van haar snelste af en Anne bleef met drie seconden niet achter.

Zwaar
De zwemmers tot en met 17 jaar hadden een zwaar programma met de 200 wisselslag en 100 vlinderslag. Bij de meisjes zwom Mirthe Bults voor het eerst de 200 wisselslag en verbeterde zich op de 100 vlinderslag. Bij de jongens wisten Rens Lisman, Rik Vink en Thomas Verschoor zich te verbeteren op de 200 wisselslag en Thomas en Michael Verschoor zwommen de 100 vlinderslag beide voor de eerste keer.

De één na jongste categorie zwom de 200 schoolslag en 100 rugslag en alleen Amy de Kooter kwam aan de start. Zij wist op de 100 rugslag haar beste tijd met bijna vier seconden aan te scherpen.

Seconden
De allerjongste zwemmers hadden de 50 vlinder- en rugslag op het programma staan. Wessel van Wijk was bij de jongens allebei de keren de snelste en verbeterde zijn tijden met vele seconden. Op de rugslag wist Shanya Muilenburg naar het brons te zwemmen en op de vlinderslag was er een zilveren medaille voor haar.

De afsluitende estafettes leverden mooi strijd op. De dames 4x50 vrije slag moest in de aantik het hoofd buigen voor de organiserende vereniging, het verschil was 0,08 seconden. Jade, Mandy Swart, Redine en Sanne keken echter heel tevreden terug op hun prestatie. De heren ploeg bestaande uit Pieter, Lars, Erik en Robin moest ook genoegen nemen met de tweede plaats, maar dan op de 4x100 wisselslag estafette. Bij de dames zwom nog een team mee en Anne, Mirthe, Anieke aan de Wiel en Jansje waren maar iets langzamer dan hun inschrijftijd. Dit lukte Thomas, Michael, Rik en Rens niet, maar de jongens lieten wel zien dat ze aan het einde van de wedstrijd nog een keer hard kunnen zwemmen.

Persoonlijke records waren er verder nog voor Silke Jetten, Femke van den Oven, Jan-Pieter de Raad en Marley Spijker.

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Werkendam Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.