zondag 10 december 2023

Alles over Altena

Biesboschzwemmers handhaven zich in de top

14 november 2023 (door Redactie)

WERKENDAM - De Biesboschzwemmers zwommen In AquaAltena de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. Samen met De Duck uit Brielle en Poseidon ’56 uit Ridderkerk werden in Andel goede tijden op de klokken gezet. Na ongeveer twee en een half uur zwemmen stond de teller met persoonlijke records voor de Biesboschzwemmers stil op vierentwintig. Na de eerste wedstrijd bezetten de Biesboschzwemmers de derde plaats.

De 400m vrije slag is dit seizoen in het programma opgenomen. Wessel van Wijk en Amy de Kooter zwommrn deze middag dit onderdeel. Wessel deed dit voor de eerste keer, hij zwom een vlakke race en verdiende daarmee de nodige punten voor de vereniging.
Amy zwom de 400 ‘vrij’ al eerder en was nu was ruim twintig seconden sneller. Later op de middag zwommen ze ook nog de 100m vlinderslag. Amy haalde bijna negen seconden van haar tijd af.

Verbeteringen
Ook Mirthe Bults, Lars de Kooter, Anne en Rens Lisman, Michael Verschoor en Rik Vink wisten zich op dit nummer te verbeteren.
Voor Anne, Anieke aan de Wiel en Lars stond er ook nog 200m vrije slag op het programma en hierop waren Anne en Anieke sneller dan ooit, vooral de verbetering van Anne met ruim zeven seconden viel op. Mirthe, Rens, Michael, Rik, Thomas Verschoor en Jansje de Ridder zwommen 200m wisselslag naast de 100 ‘vlinder’ en Jansje, Thomas  en Rik wisten zich te verbeteren. De verbeteringen varieerden van enkele honderdsten tot meerdere seconden.

Sneller
De jongste zwemmers Jesse Drewes, Shanya Muilenburg, Femke van den Oven en Marley Spjikers zwommen de 100m rugslag en 50m vrije slag. Jesse verraste met een sterke rugslag dit hij voor de eerste keer zwom en Marley wist zich op dit nummer te verbeteren. Op de 50m ‘vrij’ waren Marley en Femke sneller dan ooit.

Individueel
De dames en heren hadden deze middag drie individuele nummers op het programma staan, namelijk de 200m wisselslag, 100m vlinderslag en 50m vrije slag. Vooral de tijden van Sabrina Boekhout en Jade Groeneveld op de vlinderslag vielen op. Zij deden het beter dan verwacht, maar de inbreng van Mandy Swart, Robin Iking, Erik Drewes en Pieter Pijnenburg waren ook belangrijk.

Estafette
Naast de persoonlijke nummers stonden er ook estafettenummers op het programma en hierin kwamen deze zes zwemmers aangevuld met Anne-Marie Verschoor-Vos bij de dames en Lars bij de heren aan de start en noteerden zij mooie eindtijden.

Lees meer over:

Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.