zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Bibliotheek Altena opnieuw gecertificeerd

22 december 2021 (door Redactie)

ALTENA - Bibliotheek CultuurPuntAltena ontving 21 december 2021 opnieuw een officieel kwaliteitscertificaat van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet de organisatie aan belangrijke kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. 

De Bieb scoorde op veel onderwerpen positief en scoorde gemiddeld een 9. De organisatie werd beoordeeld op de dienstverlening vanuit de Bibliotheek, hun
Digi-Taalhuis en op de educatieve dienstverlening voor taal-, media- en cultuuronderwijs.

Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat kreeg de Bieb de bevestiging dat de organisatie, functies en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Trots
De organisatie is erg blij met de uitslag. Marian van der Wal, directeur: “Ik ben trots op deze mooie waardering. Het laat zien dat we op de juiste weg zijn om de inwoners van Altena die plaats te bieden waar zij met vragen terecht kunnen, zich kunnen blijven ontwikkelen en andere mensen kunnen ontmoeten.” Volgens de auditor van CBCT: “Uit ons onderzoek blijkt dat de Bibliotheek CultuurPuntAltena een solide basis heeft en professioneel functioneert. De gesprekken met medewerkers, vrijwilligers en samenwerkingspartners bevestigen dit unaniem.” 

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.