Sunday 26 September 2021

Alles over Altena

De zwemmers kwamen op de roeibaan in actie.

Belgisch goud voor Biesboschzwemmers

7 augustus 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - Op de roeibaan in het Belgische Willebroek kwamen zaterdag (7-8) Nadine Scheeve, Pieter Pijnenburg en Lars de Kooter aan de start. Zij zwommen 1000 meter, Nadine vrije slag en de beide heren schoolslag. De Biesboschzwemmers halen er twee keer goud weg.

Pieter Peijnenburg ging als eerste het water in voor zijn 1000 meter schoolslag met twintig zwemmers. Vanaf het startsignaal nam Pieter het initiatief en halverwege was het verschil met de anderen al ruim 20 seconden en in het tweede deel van de race liep het verschil steeds verder op. Na 15 minuten en 49,82 seconden tikte Pieter als eerste aan. Nummer twee volgde op bijna een minuut.

Voorzichtig
Nadine was de tweede die van start ging in een veld van tien zwemsters. Nadine startte voorzichtig, maar was na afloop tevreden. De eindtijd van Nadine was 17 minuten en 1, 13 seconden, goed voor een vijfde plek.

Fel
Lars ging als laatste van start met nog vijf zwemmers. Lars ging fel van start en was als eerste bij de eerste boeien, hij liet de andere zwemmers niet meer dichterbij komen. Op ongeveer de helft keerde Lars ruimschoots als eerste. Het verschil in het tweede deel van de race liep steeds verder op. Na 16 minuten en 35,77 seconden stopte de klok voor Lars. Hij was ruim anderhalve minuut sneller dan de vorige editie in 2019. 

Pieter en Lars kregen beiden een gouden badmuts en een medaille. 

Sint-Niklaas
Over een week komen de drie zwemmers weer aan de start van een open waterwedstrijd. In Sint-Niklaas zwemmen ze een 3000 meter, Pieter schoolslag en Lars en Nadine vrije slag. Daarnaast zwemmen Lars en Pieter ook nog de 1000 meter schoolslag

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

sport zwemmen open water
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.