vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

MAX Maakt het oneindige pad door de tuin Mogelijk ...

Belevingstuin Goezate op televisie bij Omroep MAX

16 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

WERKENDAM - Goezate in beeld. Letterlijk. Op de televisie. Zaterdag 23 oktober wordt de eerste aflevering uit een nieuwe serie van MAX Maakt Mogelijk uitgezonden. Daarin is onder meer te zien hoe MAX helpt bij de aanleg van de dementievriendelijke tuin voor bewoners van het verzorgingshuis aan de Werkendamse Raadhuislaan.

Omroep MAX-directeur Jan Slagter gaat in het programma langs bij het Werkendamse verzorgingshuis waar 75 bewoners wonen met een somatische en/of psycho-geriatrische zorgvraag. 

Geen veilige tuin
Het programma vertelt dat Goezate behoorlijk wat eigen grond heeft rondom het gebouw, maar dat er geen veilige afgesloten tuin voor de bewoners is. Tijdens de coronacrisis, werd de noodzaak voor een dergelijke tuin nog nijpender.

Vrijwilliger Hendri Visser startte toen samen met zorgmanager Karin Schellekens het plan voor een dementievriendelijke tuin. Na de lancering van de ideeën blijken de reacties overweldigend. Veel mensen steken de handen uit de mouwen of dragen op andere manieren een steentje bij. Buurtbewoners, bedrijven en vrijwilligers gingen voortvarend aan de slag. Van ontwerp tot aanleg en van vissteiger tot stuurhut als ontmoetingsplek... Het kwam er allemaal. Op vrijdag 22 januari kwam Jan Slagter met een cameraploeg naar Werkendam met in zijn tas een geweldige verrassing: MAX Maakt Mogelijk zou het oneindige pad door de tuin voor haar rekening nemen.

Steun
Stichting MAX Maakt Mogelijk steunt kleinschalige projecten en initiatieven om het welzijn en de leefomstandigheden van kwetsbare ouderen in binnen-en buitenland te verbeteren.

MAX Maakt Mogelijk- vanaf 23 oktober – iedere zaterdag – 18.40 uur – NPO2

Foto - logo Stichting Max Maakt mogelijk.

Lees meer over:

Werkendam Zorglocatie Goezate
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.