zaterdag 13 augustus 2022

Alles over Altena

Belevingsfilm veerdienst in oorlogstijd wordt nu toch vertoond

8 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

REGIO - Driemaal is scheepsrecht voor de Belevingsfilm veerdienst in oorlogstijd. In maart 2020 zou Riveer met een bijzondere audiovisuele productie terugblikken op de veerdienst in oorlogstijd. Door corona moesten de volgeboekte avondvaarten echter op het laatste moment afgelast worden. In oktober waagde men een nieuwe poging, maar ook dat kon niet doorgaan. Op donderdag 28 en vrijdag 29 oktober krijgen belngstellenden opnieuw de kans om deze prachtige belevingsfilm te zien.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog hielden sommige schepen van de veervloot het hoofd niet boven water. Aan de hand van het verhaal van een ooggetuige beleef je het bombardement van de Gorinchem V in de haven van Sleeuwijk. De pont werd op 28 oktober 1944 geraakt door drie bommen, net op het moment dat hij voor het eerst met een Duitse bemanning voer. Dat de voorstelling op dezelfde dag plaatsvindt als die waarop het veer in 1944 gebombardeerd werd, maakt het extra bijzonder.

Aanmelden
De gratis rondvaarten vinden plaats op de veerpont Gorinchem VIII en duren ongeveer een uur. De vaarten op donderdag 28 oktober zijn reeds volgeboekt. Riveer laaat weten: 'Daarom gaan wij - bij voldoende aanmeldingen - op vrijdag 29 oktober nog twee vaarten doen om 19.30 en 21.00 uur, die starten vanaf de veersteiger Buiten de Waterpoort in Gorinchem.'

Wil je een betreffende vaart bijwonen? Geef je nu op via ac.haubrich@riveer.nl, onder vermelding van het tijdstip, telefoonnummer en het aantal personen. Aanmelden kan voor maximaal twee personen. Aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van ontvangst. Let op: bij te weinig aanmeldingen kunnen de belevingsvaarten op 29 oktober niet door gaan. Hierover zal Riveer de mensen tijdig informeren.

Foto Riveer.

Lees meer over:

Altena Veerdienst
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.