vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

De fractie geeft aan 'geschrokken' te zijn 'van de belabberde staat'.

'Belabberde staat' Sleeuwijkse trottoirs aanleiding voor collegevragen

16 mei 2023 (door Redactie)

SLEEUWIJK - (Ook) in Sleeuwijk gaan de trottoirs open voor het ingraven van de glasvezelkabel. De aannemer gaat daarbij voortvarend te werk. Maar niet op alle plekken leggen de werklieden het trottoir weer even 'strak' terug. Dat leidde tot klachten van inwoners van Sleeuwijk waarop de fractie van AltenaLokaal zelf op onderzoek uitging. Men klom aansluitend in de pen en stelde vragen aan het college over deze stoeptegelkwestie.

De fractie vraagt zich of dit (her)straatwerk bijdraagt aan een veilige openbare ruimte.
Tevens wil men weten hoe werkzaamheden van derden in en aan de gemeentelijke openbare ruimte worden gecontroleerd en of dat voldoet aan de vereiste aanleg- en onderhoudscriteria.

Fixi app
De partij geeft aan 'geschrokken' te zijn 'van de belabberde staat' waarin de trottoirs door de aannemer zijn achtergelaten. Tijdens de wandeling door de kern maakte men via de nieuwe Fixi app een melding 'openbare ruimte' over de staat van het (her)straatwerk. Dit zou immers leiden, zoals eerder in de pers werd aangekondigd, tot een snellere afhandeling en snelle terugkoppeling. De partij noteert: 'Beide zijn waar, want binnen vier dagen kregen we een terugkoppeling en werd de melding als afgehandeld beschouwd. Complimenten hiervoor.'

Verbeterde dienstverlening
Of daarmee ook aan het derde reden voor de bejubelde Fixi App = een betere dienstverlening = wordt voldaan, daaraan twijfelt AltenaLokaal toch wel. 'De gemelde afhandeling was namelijk: "We geven uw melding door aan een aannemer die voor ons werkzaamheden uitvoert. Van Gelder Telecom is verantwoordelijk voor de aanleg, planning, communicatie, bewonersbrieven, klachten en schades. U kunt contact opnemen met Van Gelder Telecom."

Met andere woorden, de inwoner moet bij een klacht of schade zelf actie ondernemen. Bijzonder, omdat het zeker in dit geval gaat om een melding over de slechte staat van de gemeentelijke openbare ruimte, veroorzaakt door derden.

Vragen
De fractie wil daarom weten of deze gang van zaken de juiste manier van afhandeling is. 'Wordt met deze afhandeling aan de definitie ‘betere dienstverlening voor inwoners voldaan?' Maar ook: 'Wat is volgens het college de definitie van een ‘betere dienstverlenging voor inwoners?' En: 'Hoe denkt het college de dienstverlening dan daadwerkelijk te verbeteren.'

Foto ‘s AltenaLokaal bij collegevragen.

Lees meer over:

glasvezel Sleeuwijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.