maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Begraafplaatsen krijgen bloemenweides als pluktuin

28 mei 2021 (door AalburgNet)

ALTENA - De gemeente gaat bij drie begraafplaatsen gazons omvormen tot bloemenweides. Als de proef een succes is volgen meer begraafplaatsen. De proef past in het verduurzamen en vergroenen van gemeentelijke begraafplaatsen. Het groen draagt bij aan een rustige sfeer en uitstraling.

De bloemenweides trekken bijen en vlinders aan, en hebben een positief effect op de biodiversiteit. Niet alleen voor de natuur op de begraafplaats zelf, maar ook in de omgeving.

De gemeente laat weten: 'We zaaien onderhoudsvriendelijke bloemenmengsels die bestaan uit inheemse soorten, met verschillende bloeiperiodes en bloeihoogtes. We kiezen voor ingetogen kleuren.
Eenmaal in bloei kunnen bezoekers de bloemenweides gebruiken als pluktuin. Zo kunnen zij verse bloemen bij het graf van hun naasten leggen.'

In overleg
De gemeente heeft de plannen van tevoren besproken met vertegenwoordigers van de lokale uitvaartbranche, dorpsraden, en SeniorenPlatform Altena.

Gemeentelijke begraafplaatsen
Het omvormen van gazons naar bloemenweides gebeurt dit voorjaar op drie gemeentelijke begraafplaatsen aan de Zoetelaarsteeg in Almkerk, de Nieuwe steeg in Genderen en het Kerkeinde in Sleeuwijk. Op deze begraafplaatsen liggen grote stukken gazon die voorlopig nog niet nodig zijn voor begravingen.

Als de bloemenweides op deze drie locaties een succes zijn, kunnen ook op andere gemeentelijke begraafplaatsen bloemenweides worden aangelegd.

Lees meer over:

begraafplaats
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.