zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

De laadpalen waren eerder bron van discussie in Altena.

Auto’s laden aan de lantaarnpaal? Het kan. Ook in Altena

18 oktober 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Het klinkt niet zo gek: lantaarnpalen als laadpalen. Ze staan er immers toch? De verwachting is dat het aantal elektrische voertuigen (EV) gestaag gaat toenemen. En voor wie niet op zijn oprit kan ‘tanken’, is een publieke laadpaal natuurlijk een uitkomst. In Arnhem krijgen nieuwbouwwijken lantaarnpalen die tevens laadpaal zijn. CDA Altena heeft die ontwikkeling ook opgemerkt en ziet mogelijkheden voor Altena.

De partij stelt daarom vragen aan het college of burgemeester en wethouders die toekomst ook voor zich zien. Op basis van pilots is immers gebleken dat door de beschikbaarheid van deze zogeheten “laadtaarnpalen” bewoners sneller over gaan tot de aanschaf van een elektrische auto. ‘Dit is in onze ogen passend bij de duurzaamheidsambities van de gemeente Altena. Verder heeft het als voordeel dat straten achteraf niet meer opengebroken moeten worden als achteraf laadpalen aangebracht worden.’

Mogelijkheden
Het CDA ziet bijvoorbeeld aan nieuwe wijken en/of inbreidingslocaties zoals bijvoorbeeld de wijk “Achter de Schans”, “Project Langestraat” of “Genderen-Zuid” als locaties om de laadtaarnpalen.

Capaciteit
Moet ook nog wel even de oplaadcapaciteit van het stroomnetwerk goed geregeld worden. Elektriciteitsnetbeheerders trokken in september immers nog aan de bel, de ontwikkeling gaat te snel. In veel straten en buurten ligt een stroomnet dat dit helemaal niet aankan.

Foto archief ter illustratie.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.