dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Arjan Burghout 25 jaar kerninstructeur EHBO Uitwijk-Waardhuizen

3 januari 2024 (door Redactie)

WAARDHUIZEN/UITWIJK - Arjan Burghout ia al 25 jaar kerninstructeur bij EHBO afdeling Waardhuizen-Uitwijk. Het seizoen 2022-2023 was zijn 25e lesseizoen.

Op 13 juni 1998 slaagde Arjan voor zijn instructeursdiploma en nam hij het stokje van zijn (in 1995 overleden) vader over. De eerste jaren waren intensief, liet hij eens weten. Het was niet alleen het "in de voetsporen treden van", maar ook het zoeken naar een eigen plek binnen de vereniging.

Carola Hooghiemstra (secretaris): 'Als EHBO-vereniging kijken wij terug op de vele veranderingen die we hebben doorgemaakt waarin Arjan ons steeds heeft meegenomen. Vele cursisten behaalden onder zijn leiding hun diploma. Onder zijn begeleiding leerden we als eerstehulpverleners bijvoorbeeld ook om de AED te gebruiken.' Veranderende technieken om de hulpverlening efficiënter te maken en de kans van overleven te vergroten, werden onder zijn leiding altijd conform de laatst geldende lesstof geleerd.

Passie
Burghout is sinds 2005 ook voorzitter van de lokale EHBO-vereniging. 'We mogen zeggen dat hij dat, net als het lesgeven, met passie doet. We hopen dat hij zich nog vele jaren voor onze vereniging mag inzetten. Op 11 januari aanstaande staan wij stil bij zijn jubileum.'

Lees meer over:

Uitwijk Waardhuizen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.