woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Het 130-jarig bestaan van AFC krijgt met 'Nieuwe Werelden' een mooie omlijsting.

Andels Fanfare Corps verkent Nieuwe Werelden

25 februari 2023 (door Redactie)

ANDEL / Etten-Leur - Het Andels Fanfare Corps, onder leiding van Pieter Vandermeiren, verkent Nieuwe - muzikale - Werelden als voorbereiding op hun deelname aan het Open Nederlandse Kampioenschap in april.

Het Andels Fanfare Corps viert dit jaar haar 130-jarig bestaan. Op 18 maart nemen de Andelnaren hun publiek mee naar Valley of the Pinios, een rivier in Griekenland die een belangrijke rol speelt in één van de twaalf werken van Herakles. Eigenhandig leidde hij deze rivier om naar een kanaal en creëerde ter plekke een nieuw landschap. Kevin Houben liet zich inspireren door de bijzondere rotspartijen in één van de valleien en het klooster wat nog steeds een toevluchtsoord vorm.

Mooie uitdaging
Een nieuw werk dat afgelopen zomer de première beleefde, is World of Wizards van Stijn Roels. Het is een programmatisch werk, gebaseerd op bekende Fantasy-verhalen zoals Lord of the Rings. In The Wilderness van Rossano Galante komt de toehoorder weer terecht in een andere nieuwe wereld, die van de ijskoude onontgonnen wildernis waar nog alles mogelijk is.
De twee andere werken, Love song van Halfadan Kerulf en Guardian of my soul van Darren Shaw passen in de sfeer van bovenstaande en vormen een natuurlijke brug tussen de werken. Een mooie uitdaging van het Andels Fanfare Corps dat met een grote fanfarebezetting speelt.

Ook Harmonie Oranje deelt het podium met Pieter Vandermeiren. Zij openen met Appalachian Overture van James Barnes, dan volgt ‘Ray of Light’ van Kevin Houben gevolgd door ‘Close’ van Stijn Roels. Harmonie Oranje sluit af met ‘Godzilla eats Las Vegas’ van de Amerikaanse componist Eric Whitacre.

Pieter Vandermeiren is freelance trombonist en dirigent bij verschillende orkesten waaronder Harmonie Oranje en Andels Fanfare Corps.

Informatie
Dit concert op 18 maart in Het Turfschip aan de Schipperstraat 2 in Etten-Leur begint om 20.00 uur. De avond wordt gepresenteerd door Jan Verschuren. Kaartjes kosten 15 euro inclusief programmaboekje. Reserveren kan via het Andels Fanfare Corps www.andelsfanfarecorps.nl, Harmonie Oranje www.harmonieoranje.nl of via Verrassende Ontmoetingen mjam.vrieling@gmail.com

Foto Andels Fanfare Corps op FB.

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.