woensdag 29 mei 2024

Alles over Altena

De jeugd wil zich creatief kunnen uiten.

Andel krijgt kunst op straat met speciale Graffitiwall

13 mei 2024 (door Redactie)

ANDEL - Woensdag (15-5), om 08:30 uur, opent wethouder Shah Sheikkariem de graffitiwall in Andel. De kinderen uit groep 8 van BS de Zaaier, gaan aansluitend met kunstenaar Diederick Bax uit Giessen, creatief aan de slag. De zogeheten Hall of Fame is te vinden aan de Neerandelseweg, op het parkeerterrein bij de voetbal / skatebaan in Andel.

Sheikkariem is de wethouder van Gezondheid: “We hebben als Gemeente Altena de taak om samen met inwoners de kinderen en jongeren een veilige plek te bieden om zich creatief te kunnen ontplooien. De combinatie van buitenzijn, sociale contacten opdoen en creatief bezigzijn, draagt bij aan woongeluk. Vanuit de jongeren zelf kwam de wens voor een graffitiwall. Daar geven we graag gehoor aan.”

Gelukkig
Iedereen wil zich kunnen uiten, kinderen en jongeren ook. Dat kan op vele manieren,
bijvoorbeeld via diverse kunstvormen. Gemeente Altena wil de jeugd ondersteunen door plekken aan te bieden waar ze kunnen samenkomen. Jongerenwerk Altena ondersteunt de jeugd hierbij met uiteenlopende workshops bijvoorbeeld. Voor de jongeren zijn deze voorzieningen er nog niet in Altena.

Hall of fame
Het plaatsen van deze legale graffitiwall, een zogenaamde Hall of fame, heeft meerdere voordelen. Zodra jongeren een plek hebben, verlaagt dat illegaal verven op gebouwen elders. Op de opening zal kunstenaar Diederik Bax uit Giessen een workshop geven. Zo legt hij de gedragscodes graffiti uit; hoe je de spuitbussen gebruikt bij het maken van je kunst, én waar je ze daarna opruimt. Maar ook dat je nooit over de laatst geplaatste schildering heengaat, en geen foute teksten of afbeeldingen aanbrengt. Wederzijds respect is ook hier heel belangrijk.

Foto ter illustratie.

Lees meer over:

Andel
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.