donderdag 8 juni 2023

Alles over Altena

Ambulancepost in Wijk en Aalburg operationeel

24 maart 2023 (door Altena.Net - redactie)

WIJK EN AALBURG - Op 1 maart werd in Wijk en Aalburg een nieuwe ambulancepost in gebruik genomen. Voorheen was deze gevestigd in Genderen. Met de wijziging wil de gemeente de aanrijtijden van ambulances in de gemeente verkorten. Met de wijziging behoudt de gemeente twee ambulanceposten: één in Almkerk en nu dus één in Wijk- en Aalburg.

Op woensdag 1 maart 2023 is de Regionale Ambulancevoorziening Brabant
(RAV) Midden-West-Noord gestart met een ambulancepost aan de Polstraat 86 in Wijk en Aalburg. De ambulancepost Wijk en Aalburg heeft op werkdagen
overdag en op zaterdag en zondag zowel overdag als ’s avonds een bezetting
van één ambulance.
In het kader van samenwerking, spreiding en paraatheid is gekozen voor een verhuizing van de ambulancepost naar Wijk en Aalburg. De ambulance op de nieuwe post in Wijk en Aalburg wordt vooral ingezet voor het verzorgingsgebied Altena. Daarnaast kan de ambulance ‘burenhulp’ bieden aan de gemeente Heusden en een gedeelte van de Bommelerwaard.

Inzet
Via Dynamisch Ambulance Management wordt de ambulance waar nodig ingezet door de meldkamer Ambulancezorg in Bergen op Zoom. Afhankelijk van de plaats van het incident gebeurt dit in nauwe samenwerking met de meldkamers Ambulancezorg in Den Bosch (voor inzetten in de gemeente Heusden) en in Apeldoorn (voor inzetten in de Bommelerwaard).

Het beste
Wethouder Shah Sheikkariem: “Samen met de RAV hebben we zorgvuldig onderzocht wat voor de inwoners van gemeente Altena het beste is. De verhuizing van de ambulancepost naar Wijk en Aalburg sluit mooi aan bij onze wens om de aanrijtijden te verkorten. Daarnaast hebben we ons ook hard gemaakt om onze tweede ambulancepost in Altena (Oost) te behouden.”

Bedankt
De RAV Brabant Midden-West Noord bedankt Brandweer Genderen hartelijk voor de gastvrijheid in brandweerkazerne Genderen de afgelopen vijf jaar. In de regio Altena is – naast de nieuwe locatie in Wijk en Aalburg – ook een ambulancepost in Almkerk.

Zie ook:

Lees meer over:

Wijk en Aalburg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.