vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Altenastaete kan ook weer nieuwe bewoners opnemen.

Altenastaete straks onderdeel van Zorgcentrum Maaswaarden

13 april 2023 (door Redactie)

NIEUWENDIJK - WIJK EN AALBURG: Altenastaete is, na een turbulente periode, de weg naar een oplossing ingeslagen. Een overname door Maaswaarden gloort, bewoners hoeven niet te verhuizen en de opnamestop wordt opgeheven. Zo laat interim-bestuurder Geert Tieman in een persbericht weten.

Vorig jaar kwam Altenastaete door de nodige managementproblemen in zwaar weer terecht. Die problemen resulteerden uiteindelijk in het beëindigen van de financiering door het zorgkantoor. Daardoor kan Altenastaete niet langer als zelfstandige zorgorganisatie voortbestaan.

Plan
Geert Tieman werd begin dit jaar aangesteld als interim-bestuurder van Altenastaete. Hij werkte in de afgelopen maanden een plan uit, waarmee de bewoners in hun eigen appartement kunnen blijven wonen en zorg kunnen blijven ontvangen van de 'eigen' zorgmedewerkers. 

Overdragen zorg
Spil in het plan van Tieman is dat Altenastaete de zorg voor haar bewoners overdraagt aan een andere zorgaanbieder. In goed overleg met het zorgkantoor werden hiertoe gesprekken gevoerd met de bestuurder van Maaswaarden in Wijk en Aalburg, Liselotte van Bokhoven.

Die gesprekken resulteerden in een overeenkomst die donderdag (12-4) werd getekend. Er moeten nog de nodige zaken worden uitgewerkt, maar uiteindelijk zullen de zorgovereenkomsten en de arbeidsovereenkomsten van Altenastaete aan Maaswaarden worden overgedragen.
 
Door dit perspectief op samenwerking met Maaswaarden is ook het vertrouwen van het zorgkantoor in Altenastaete voldoende hersteld zodat Altenastaete weer bewoners kan opnemen.

Foto Streetview Google.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.