dinsdag 28 maart 2023

Alles over Altena

Ook de kou in Nieuwendijk lijkt uit de lucht.

Altenastaete maakt doorstart, bewoners kunnen er blijven wonen

30 januari 2023 (door Altena.Net - redactie)

NIEUWENDIJK - In het najaar van 2022 zegde CZ Zorgkantoor de overeenkomst met Altenastaete op. Dat leidde tot grote onzekerheid voor bewoners - die gedwongen moesten verhuizen - en medewerkers. Aan die situatie lijkt nu een einde te zijn gekomen voor de woonzorgcomplexen in Nieuwendijk en Werkendam.

CZ Zorgkantoor zegde het contract op omdat 'het vertrouwen ontbrak' dat Altenastaete goede zorg kon bieden. Het dossier Altenastaete was toen al dik. Zo was het woonzorgcomplex eerder al onder toezicht gesteld. Men voerde toen verbeteringen door. Die bleken, gezien het besluit van het zorgkantoor, onvoldoende.

Tijdelijk
Naar aanleiding van de ontstane situatie werd Geert Tieman in december aangesteld als tijdelijke bestuurder. Hij heeft ruime ervaring als bestuurder/manager en adviseur in de ouderenzorg. De in Sliedrecht wonende Papendrechter voerde in de afgelopen weken diverse gesprekken met verschillende betrokken partijen.

Tieman: 'Die gesprekken hebben ertoe geleid dat een oplossing nu binnen bereik lijkt te zijn gekomen en dat de woonzorgvoorziening voor de ouderen van Altena behouden kan blijven.'

Andere zorgorganisatie
Belangrijkste element van deze oplossing is de overdracht van de zorgverlening aan een andere zorgorganisatie. Het resultaat hiervan is dat de bewoners in hun appartement kunnen blijven wonen en goede zorg kunnen blijven ontvangen.

Foto Streetview Google.

Zie ook:

Lees meer over:

Nieuwendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.