woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

De last onder dwangsom is nu opgeheven.

Altenastaete heeft cliëntenzorg voldoende verbeterd

9 februari 2022 (door Redactie)

NIEUWENDIJK - Zorginstelling Altenastaete voldoet aan de aanwijzing en last onder dwangsom die de  Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) in november 2021 oplegde. Altenastaete werd zo verplicht om  tekortkomingen op de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Inmiddels voldoet de instelling aan de genoemde normen. Daarmee wordt de aanwijzing beëindigd en is de last onder dwangsom opgeheven.

Altenastaete voldoet tijdig aan de normen uit de last onder dwangsom. Dat betekent dat Altenastaete geen geldbedrag hoeft te betalen. De instelling moet wel de ingevoerde verbeteringen in stand houden en blijven bewaken. Daarmee is de kou nog niet helemaal uit de lucht. De inspectie blijft Altenastaete in het reguliere toezicht wel volgen.

Onvoldoende zorg
Op 26 november 2021 legde de inspectie een last onder dwangsom op omdat Altenastaete niet op tijd voldeed aan een eerder opgelegde aanwijzing. Altenastaete moest tekortkomingen in de zorg oplossen. Zo kon Altenastaete niet aantonen dat de zorgverleners professionele afwegingen maken over de zorg die de cliënt nodig heeft. Ook zorgde de zorgaanbieder er onvoldoende voor dat zorgverleners methodisch werken en dat dit adequaat werd vastgelegd in de cliëntdossiers. Ook bestond er een vermoeden van zorgfraude.

Publicatie
De maatregel werd toentertijd niet gepubliceerd, omdat Altenastaete de rechter vroeg de publicatie te verbieden. Dat verzoek wees de rechter op 2 februari 2022 af. Alle rapporten werden, hierdoor met vertraging, maandagmiddag (7-2) alsnog gepubliceerd.

Foto Google Streetview.

Zie ook:

Lees meer over:

Nieuwendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.