vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

AltenaLokaal enthousiast over Sportraad

31 augustus 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Philip den Haan, fractievoorzitter AltenaLokaal woonde maandagavond (30-8) bij een vergadering van de Sportraad bij. Het werd een vruchtbaar bezoek.

Verrijkt met nieuwe inzichten in de beoogde rol en functie van de Sportraad in Altena, stelde Den Haan vast dat de Sportraad een 'zeer belangrijk adviesorgaan is'. Den Haan: 'Er wordt binnen de Sportraad hard gewerkt aan een groot draagvlak bij sporters en sportverenigingen in Altena. Dit door het op juiste manier informatiegestuurd werken aan een goede Sportnota. Een goed Sportbeleid is belangrijk door de vele lijnen vanuit sporten, bewegen, naar een gezonde leefstijl in Altena.'

Advies
De Sportraad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan het college en de raad over uiteenlopende onderwerpen. 'Denk aan accommodatiebeleid, subsidies, maar vooral ook aan aandacht voor de combinatie van sport, leefstijl en zorg, of beter gezegd het voorkomen van zorg', reageert de fractievoorzitter enthousiast. Met een groot draagvlak onder sporters en sportverenigingen zorgen de adviezen zeker voor snelheid in de gemeentelijke besluitvorming, verwacht hij. 

Verenigingen zullen bij voorkomende gevallen natuurlijk zelf contacten leggen met de gemeente, maar met de Sportraad als belangenvertegenwoordiger kunnen grotere onderwerpen sneller een plek krijgen op de (politieke) agenda. 

Samenwerking
Met alle nieuwe inzichten in de pocket kijkt AltenaLokaal uit naar de “samenwerking” met de Sportraad en hoopt op een zo groot mogelijk draagvlak vanuit de verenigingen. Den Haan besluit: 'Zo kan de kennis en ervaring uit “het veld” veel meer gebruikt worden. Het verder uitbouwen is  dan een een speerpunt voor AltenaLokaal de komende raadsperiode. Een vitaal Altena zorgt voor combinaties waar op veel vlakken winst te behalen is.'

Foto archief ter illustratie.

Lees meer over:

Altena Sportraad
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.