maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Altenaliner komt in zicht

24 december 2021 (door Altena.Net - redactie)

ALTENA - Het CDA-plan voor een snelbus in de gemeente om de bereikbaarheid te kunnen vergroten, lijkt succesvol te worden.
De partij pleit voor een sneldienst die de Kromme Nol, Hank Nieuwendijk met elkaar verbind via de provinciale wegen N322, N267 en N283.

Een motie van deze partij en Progressief Altena om te onderzoeken of deze zogenoemde ‘Altenaliner’ haalbaar is, werd door de gemeenteraad unaniem aangenomen.
Vervolgens ging wethouder Tanis er mee aan de slag en sprak met Arriva (concessiehouder). Indien Arriva overtuigd is dat een dergelijke verbinding succesvol kan zijn, stelt de vervoerder een onderzoek in of een en ander zowel vervoerstechnisch als financieel haalbaar is.

Niet optimaal
Altena is een landelijke gemeente die doorkruist wordt door de A27. Aan de randen bevinden zich de openbaar vervoeropstapplaatsen de Tol, Nieuwendijk en Hank die de regio bereikbaar maken. De bereikbaarheid met openbaar vervoer tussen de 21 kernen is in veel gevallen niet optimaal en grotendeels afhankelijk van buurtbusverbindingen. CDA: 'Wanneer je hiervan gebruik maakt kost dit veel tijd en deze zijn niet echt aantrekkelijk om snel door Altena te reizen.'
Twee  buslijnen langs de provinciale wegen N283 en N322 richting Hank (N283) of Nieuwendijk (N322) en vice versa naar de Kromme Nol (N283) of Giessen/Andel (N322) bieden dan ideale oplossing om veel sneller door Altena te kunnen reizen. 'Onze studenten uit Altena zouden hiervan zeker gebruik van gaan maken', stelt CDA'er Otto van Breugel.

Keukentafel
Het idee van de Altenaliner is ontstaan tijdens de keukentafelgesprekken die het CDA met haar inwoners regelmatig voert. 'Het komt vanuit onze inwoners en dan is het mooi dat goede ideeën worden onderzocht en verder uitgewerkt', aldus Van Breugel, die blij is met deze verdere stap.

Foto Otto van Breugel.

Zie ook:

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.